Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ZAMP od “kralja inćuna” traži 268 tisuća kuna!

Autor: Suzana Bandić

26.02.2013. 23:00
ZAMP od “kralja inćuna”  traži 268 tisuća kuna!

Foto: Sergej DRECHSLER



– Bio sam u kontroli u hotelu Luna nekoliko puta. Jednom je svirala instrumentalna glazba, ali su mi djelatnici odbili pokazati CD što sam zabilježio u zapisniku. Tom prilikom zatekao sam i dvojicu gitarista na terasi restorana. Izvodili su pjesmu Erica Claptona – svjedok Goran Kuzmanić
Iako se na  jučerašnjem sudskom  ročištu nije pojavio hrvatski  “kralj inćuna” Neven Badurina, njemu je pred sucem  Općinskog suda u Zadru  Željkom Đerđem nastavljeno suđenje zbog kaznenog  djela nedopuštene uporabe  autorskog djela ili izvedbe  umjetnika izvođača.
Zadarsko Općinsko  državno odvjetništvo jučer  je izmijenilo činjenični opis  optužnog prijedloga kojim  je Badurini dugovanje sa  193 tisuće kuna podignulo  na 268 tisuća kuna. Po izmijenjenoj optužnici vlasnik stankovačke “Ostree” i  zakupac zadarske tvornice  ribljih konzervi “Adria” tereti se da je od lipnja 2007.  do listopada 2010. godine  kao vlasnik hotela “Luna”  na otoku Pagu gostima  puštao glazbu bez odobrenja autora i bez plaćanja  autorskih prava, čime je  ZAMP (Zaštita autorskih  muzičkih prava) oštetio za  267.509,31 kuna.
U nastavku suđenja jučer  su saslušana trojica svjedoka koji su u inkriminirano vrijeme radili kao terenski zastupnici u  ZAMP-u.
Na prvom ročištu, odmah nakon čitanja optužnice, 43-godišnji Badurina  kazao je da se ne smatra  krivim, te da je s izvođačima koji su nastupali  u hotelu imao dogovor da  će izvoditi glazbu koja je  starija i za koju nije potrebno odobrenje  ZAMP-a.
Suđenje se nastavlja 24.  travnja.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU