Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Što se gradi iznad SAS-a?

26.02.2014. 23:00
Što se gradi iznad SAS-a?


Tržišna cijena metra četvornog iznosi 1800 eura, no sindikalisti su za svoje članove uspjeli ispregovarati popust od 410 eura po četvornom metru, što tržišnu cijenu snižava na iznos od 1390 eura


Nakon uspješno provedenog projekta sindikalne stambene izgradnje u Zagrebu koja je državnim službenicima omogućila kupovinu stanova po povoljnijoj cijeni od tržišne, taj je projekt zaživio i u Zadru, a 20. siječnja ove godine izdane su i sve dozvole potrebne za početak gradnje. Jednako kao i u Zagrebu, i zgrade u Zadru gradit će se temeljem suradnje tvrtke Matica stanogradnja d.o.o. osnovane na inicijativu Sindikata policije Hrvatske, a koju su podržali još sedam sindikata zaposlenih u državnim tvrtkama, s tvrtkom Sigma matica d.o.o.
Radni strojevi tvrtke Lavčević već su na terenu u Ulici Nikole Tesle na Plovaniji, neposredno iznad SAS-a. Kako se može vidjeti iz projekta, na toj bi poziciji uskoro trebale niknuti tri stambene zgrade s A+ oznakom energetskog certifikata za koje je projekt izradila tvrtka D&Z Zdravka Livakovića. Tržišna cijena metra četvornog iznosi 1800 eura, no sindikalisti su za svoje članove uspjeli ispregovarati popust od 410 eura po četvornom metru, što tržišnu cijenu snižava na iznos od 1390 eura.
 Preostali stanovi raspodijeljeni su na ostalih sedam sindikata, a oko 30 posto od ukupnog broja stambenih jedinica bit će ponuđeno u slobodnoj prodaji po tržišnim cijenama.
Osnova za cijeli ovaj posao je kredit RBA banke od 11 milijuna eura, koliko iznosi založno pravo ove banke na tri parcele u vlasništvu Sigme matice ukupne površine 4.200 četvornih metara.
Zanimljivo je spomenuti kako je vlasnik tvrtke Sigma matica Zagrepčanin Zoran Kovač, inače jedan od suvlasnika jesenas ugašenog Sigma centra d.o.o., tvrtke kojoj je, pak, jedan od osnivača bila tvrtka Pastor d.o.o., a suvlasnik s trećinskim udjelom u toj tvrtci Domagoj Ivan Milošević, bivši potpredsjednik Vlade RH.