Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SUNARA: Na drugoj strani imamo protivnike i psihozu

26.02.2014. 23:00
SUNARA: Na drugoj strani imamo protivnike i psihozu


Dat ću svoj maksimum da spasimo sezonu, a naišao sam i na sjajan odgovor od strane igrača. Međutim, na drugoj strani imamo protivnike i psihozu. Neće biti lako, ali s vjerom i većom koncentracijom, mislim da to možemo napraviti – kaže Sunara


Polufinale Kupa Krešimira Ćosića donijelo je jedno veliko iznenađenje u zadarskoj režiji, ali ne ono koje su u Košarkaškom klubu Zadar priželjkivali. Danijelu Jusupu, Juraju Segariću, Ivanu Novačiću, te ostatku momčadi Zagreba pošlo je za rukom šokirati gradskog rivala Cibonu u prvom polufinalu. To je bilo dobro upozorenje Cedeviti da maksimalno ozbiljno shvati dvoboj sa Zadrom, jer se kup još jednom potvrdio kao natjecanje u kojemu je sve moguće.
– Vidjelo se da smo i mi i Cibona već razmišljali o međusobnom finalu, a ne o polufinalu. I to je jedan od razloga zašto su oni izgubili, a mi odigrali ne baš dobro – rekao je kasnije Jasmin Repeša, trener “vitamina”.
Zadar to ipak nije uspio iskoristiti. Cedevita je dominirala većim dijelom susreta pa je Ivan Sunara na kraju mogao samo priznati.
– Iskreno čestitam momčadi Cedevite na zasluženoj pobjedi. Susreli smo se s izuzetno raspoloženim protivnikom što se tiče šuterskog dijela. U prvom poluvremenu su pogodili osam trica. Uz našu možda malo pasivniju obranu, došli su do laganog protoka lopte, ali treba te šuteve i pogoditi. Tako su otišli na 12 razlike.
Trener Zadra smatra da je njegova momčad odigrala korektnu utakmicu, iako je velik dio bila u dvocifrenom zaostatku.
– Manji problem u prvom poluvremenu i na ulasku u treću četvrtinu bio nam je defanzivni skok. Onog trenutka, kada smo im odgovorili agresivnije i uspostavili protok lopte, imali smo dobru igru. Odigrali smo korektnu utakmicu, te bili ravnopravan protivnik u samoj završnici.
Je li vam Zagreb u prvoj polufinalnoj utakmici pokazao kako igrati protiv Cibone, koja vam je sljedeći protivnik u ABA ligi?
– Daleko je ponedjeljak. Kup je natjecanje, gdje favoriti ne pobjeđuju uvijek i to smo vidjeli u prvom polufinalu. Očekivao sam takvu utakmicu i sigurno ulogu favorita nije lako opravdati. To se i pokazalo, jer je Cibona posustala, a Zagreb sasvim zasluženo pobijedio.
I nakon četvrtog poraza na klupi Zadra, Sunara vjeruje da će uspjeti izvesti momčad na pravi put i izboriti ostanak u regionalnoj ligi.
– Nije vrijeme velikih analiza. Uzeo sam to u prvom redu sa srcem i ljubavlju prema svome klubu. Smatram da svi moramo napraviti sve da se izvučemo iz situacije, koja je jasna. Ostalo nam je još pet utakmica, tri kući i dvije u gostima i vjerujem da ćemo uspjeti. Odlučivat će nijanse u igri. Ako nas pehovi s ozljedama neće pratiti, smatram da ćemo biti ravnopravni i do posljednje sekunde ćemo se boriti za mjesto ostanka.
Na kraju, trener Zadra kazao je i ovo.
– Znamo što je košarka za grad Zadar i zato sam pozvao sve ljude da se ne gleda tko je na kojoj strani, nego da jednostavno spasimo ovu sezonu. Ja ću svoj maksimum dati, a naišao sam i na sjajan odgovor od strane igrača, koji također to žele. Međutim, na drugoj strani imamo protivnike i psihozu. Neće biti lako, ali s vjerom i većom koncentracijom, mislim da to možemo napraviti – zaključio je Sunara.


Lyons natukao kuk




Mark Lyons otputovao je s momčadi u Zagreb, ali je dvoboj s Cedevitom odgledao s tribina.
– Na treningu u utorak navečer je pao i natukao kuk. Nije bio sposoban za igru – objasnio je kasnije trener Sunara.
Ipak, kako sada stvari stoje, Amerikanac bi trebao biti spreman za derbi s Cibonom u ponedjeljak.