Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U svega par sati Zadrani donirali stotinu jakni

27.02.2018. 10:52
U svega par sati Zadrani donirali stotinu jakni


Humanitarna akcija "Jakna za drugoga" jučer je ponovno pokrenuta u Zadru. Odjevni predmeti prikupljaju se u klaustru Sv. Frane u Zadru, a na isto mjesto mogu doći i svi oni kojima su potrebni.
– Danas smo neplanirano krenuli s akcijom jer je naglo zahladilo pa smo imali dosta poziva od onih koji su željeli donirati tople odjevne predmete, ali i od onih kojima su potrebni. Od danas pa do subote bit ćemo tu u vremenu od 9 pa do 17 sati, kaže zadarski humanitarac Igor Blaslov koji je i prošle godine sudjelovao u organizaciji akcije.
Blaslov je izrazio zadovoljstvo odazivom Zadrana koji su u svega par sati donijeli 100-tinjak toplih jakni i kaputa te šalova, kapa, rukavica i džempera.
– Jednako kao i prošle godine, sve što nam ostane u subotu odvest ćemo u Gračac, Benkovac i Obrovac. Tamo je još hladnije nego tu kod nas u Zadru. Nadamo se da ćemo pomoći onima koji si ne mogu priuštiti toplu odjeću da lakše podnesu ove hladne dane, poručuje Blaslov te poziva sve one koji imaju viška tople odjeće da ju donesu u Sv. Franu, kao i one kojima je odjeća potrebna da dođu.