Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Punta Skala: Diadora u lipnju, Jadera 2010. godine

Autor: Siniša Klarica

26.03.2009. 23:00
Punta Skala: Diadora u lipnju, Jadera 2010. godine

Foto: Filip BRALA



Hotelska kuća Falkensteiner upriličila je jučer za strane i domaće novinare posjet svome resortu u izgradnji na Punta Skali. Vrijednost ulganja u resort Punta Skala iznosi 220 milijuna eura. Hotel Diadora s četiri zvjezdice imat će kapacitet 250 soba, a hotel Jadera s pet zvijezdica, 210 soba. Prema riječima menagera za komunikacije Falkensteiner Michaeler Tourism Groupa Gotza Lachmanna, recesija neće imati nikakav utjecaj na gradnju i popunjenost kapaciteta.
– Da istina je, svi govore o recesiji, ali mi ne možemo sjediti i čekati da se nešto dogodi. Napustili smo projekte nekih manjih hotela. Budući da nam je Hrvatska glavna turistička destinacija i ovaj nam je projekt Punta Skala toliko važan da ga nikad nećemo napustiti. Stoga želimo da već ovog ljeta proradi obiteljski hotel, a sljedećeg ljeta luksuzni hotel, rekao je Lachmanna.
Što je još važnije, problema neće biti niti u bookingu jer u popunjavanju hotelskih kapacviteta na ruku ide vrlo razvučena sezona godišnjih odmora. U osmišljavanju cijelog resorta uključeni su bili arhitekti iz više zemalja a osim hotela zabavnih sadržaja, pred izgradnjom je i velika garaža za smještaj vozila. Resort je ishodio koncesiju na 1,7 km obale na kojoj će moći kupati i oni koji nisu gosti hotela, ali uz plaćenu ulaznicu.
Na pitanje očekuju li u Falkensteineru probleme u svezi zemljišta, kao što ih je bilo u kompleksu Borika, a s obzirom na navodnu darovnicu kojom je Crkva daraovala zemljište svojim bivšim kmetovima u Petrčanima, Lachmanna je rekao da ne samo da ne očekuju probleme od lokalnog stanovništva i vlasnika zemljišta, nego cijela investicija uživa potporu kako domaćih ljudi, tako i šire zajednice i onih koji vode grad. No na pitanje je li se izvršilo etažiranje apartmana u apart-hotelu, a samim time se otvorila i mogućnost  kupovine i prodaje istih, odgovor je glasio da se etažiranje još nije izvršilo, ali da će se o tome vjerojatno više znati nakon današnje tiskovne konferencije. U konačnici cijeli resort bi trebao imati oko 1.000 soba i zapošljavati par stotina domaćih ljudi, što je značajan doprinos zapošljavanju.
Prvi, obiteljski hotel naziva Diadora bit će “useljiv” već u lipnju iako će službeno otvaranje biti 1. srpnja. Luksuzni hotel Jadera, bit će otvoren u ljeto 2010. Na kraju novinari su obišli apart hotel u izgradnji  u kojeg su za potrebe snimanja već priređeni apartmani od 82 i 40-tak kvadrata vrlo ukusno uređenih. Svi kapaciteti priključeni su na centralnu klimatizaciju i grijanje, te se mogu koristiti tijekom cijele godine.