Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Umalo uspješan Plantakov debi na klupi

Autor:

26.03.2009. 23:00
Umalo uspješan Plantakov debi na klupi

Foto: Adam VIDAS



Imali smo vrlo velik broj izgubljenih lopti (20) i to je segment koji će se morati brzo popraviti ako mislimo pobjeđivati – kazao je Plantak


Dubrava je skoro pokorena, ali kao i s Alkarom kolo prije Puntamičani su ostali bez bodova zbog samo jednog koša. Mrva je imao šut za pobjedu, ali nije uspio poentirati što je značilo još jedan nesretan poraz. Ova utakmica je bila odlična prilika da se zeleni iskupe za neugodan poraz od Alkara u Jazinama nakon kojeg su ostali bez dugogodišnjeg trenera Tihomira Bujana. Novi kormilar Neven Plantak već u prvom susretu imao je pravo vatreno krštenje. Tradicionalno neugodan protivnik i neumoljiv domaćin Dubrava nije stigla u pravo vrijeme, ali su igrači Borik-Puntamike dokazali karakter vraćajući se dva puta s minus 15 u drugom poluvremenu. Malo im je i sreća okrenula leđa i sad im preostaje protiv Zaboka u subotu pobjedom tražiti luku spasa. Svoj debi na klupi Neven Plantak unatoč minimalnom porazu može smatrati uspješnim, jer je dobio upravo ono na čemu je inzistirao, a to je psihološko podizanje momčadi i borbenost.
 – Mogu biti zadovoljan s mojim momcima koji su ostavili srce na parketu i pokazali da su na ovako teškom gostovanju mogli odnijeti puni plijen. No, Mrvin šut sa sirenom nije ušao, a iako ne volim komentirati suđenje, smatram da je trebao biti sviran prekršaj na njemu što bi nam donijelo dva slobodna bacanja i priliku za pobjedu – kazao je nakon utakmice Plantak.
Utakmica je bila tvrda, borbena i na mali broj poena. S čime ste zadovoljni, a s čime ne?
– Zadovoljan sam prvenstveno obranom koja je bila na visini zadatka i što smo pokazali momčadski karakter. Jer smo se dva puta uspjeli vratiti s minus 15 u drugom poluvremenu. Nezadovoljan sam napadačkim učinkom, pogotovo slabim šutom za dva koji je bio ispod razine. Također smo imali vrlo velik broj izgubljenih lopti (20) i to je segment koji će se morati brzo popraviti ako mislimo pobjeđivati – izanalizirao je Plantak igru svoje momčadi.
Na kraju je unatoč uspješnom psihološkom podizanju, nesretan poraz morao ostaviti novu psihološku rupu kod igrača. Kako su reagirali nakon utakmice i što mislite koliko bi ovaj nes(p)retan poraz mogao utjecati na sljedeći dvoboj protiv Zaboka.
– Igrači su bili utučeni nakon ovakvog poraza, što je sasvim normalno. Da smo izgubili s deset razlike bilo bi možda s te strane puno korisnije. No, iako smo izgubili mogu biti ponosni jer se zna kako je Dubrava neugodan domaćin. Većinu momčadi iz A-1 lige je na svom terenu počastila debelim minusom od dvadesetak koševa razlike, a mi smo imali šut za pobjedu. Nakon utakmice smo se svi u svlačionici dogovorili da unatoč svemu moramo ići dalje i od sljedeće utakmice krenuti u pozitivnu seriju. Nadam se da ćemo protiv Zaboka u subotu imati i veću podršku s tribina koja nam je nasušno potrebna u ovim kriznim trenucima kad nam pobjeda nosi prvoligaški ostanak – za kraj je kazao Plantak.