Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Protiv Šibenke izaći iz bunara ispadanja

Autor: Andrija Dešpoja

26.03.2010. 23:00
Protiv Šibenke izaći iz bunara ispadanja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Jedini ugroženi zadarski predstavnik ima imperativ pobjede nad izravnim konkurentima Šibenkom u subotu na Višnjiku


Posljednjim kolom spušta se zavjesa na ovosezonsko izdanje A-2 lige jug u kojoj je odavno poznat prvak (Alkar), koji ujedno putuje u kvalifikacije za A-1 ligu dok se prava bitka očekuje za očuvanje ostanka u kojem sudjeluje ni manje ni više nego šest momčadi.
Od Šibenke 4 na šestom mjestu (8-11), preko DOŠK-a (8-11), preko Pet bunara, Mislava, Cetine s omjerom 7-11, do trenutačno posljednjeplasiranog Omiš Galeba (6-13). Tu borbu za ostanak dodatno komplicira i neizvjesnost koliko putnika bi trebalo otputovati u niži rang.
Sigurno je jedino da ispada posljednji nakon 22. kola kojeg će zamijeniti najbolji B-1 ligaš, a ostalo ponajviše ovisi o uspjehu ili neuspjehu Alkara u kvalifikacijama, čiji povratak u A-1 ligu priželjkuju upravo ovi potencijalni davljenici te o dalmatinskim klubovima u Ligi za ostanak.
Budući da se u Ligi ostanak nalazi čak pet Dalmatinaca, jedini klub koji to nije, Dubrava, u izglednoj je situaciji očuvanja ostanka, za razliku od Šibenika i Kaštelana koje ili čeka ispadanje ili kvalifikacije. Onda će po tome te kvalifikacije dati konačan odgovor hoće li se u A-2 ligu vratiti čak dva kluba (Alkar, Šibenik, Kaštel galerija), što bi značilo da i deveto mjesto u A-2 ligi znači golemu strepnju.
Prema tome, jedini ugroženi zadarski predstavnik, Pet bunara, ima imperativ pobjede nad direktnim konkurentima Šibenkom u subotu na Višnjiku. Uz tu pobjedu dobro će im doći usluge Poličnika koji dočekuje Mislava pa Solina koji dočekuje Omišane, Jazina koji dočekuje Drnišane te Sinjana koji ugošćuju Cetinu.
Raspored 22. kola: Pet bunara – Šibenka 4 (subota, 20), Poličnik – Mislav (subota, 20), Jazine – DOŠK (subota, 20), Alkar – Cetina, Solin – Omiš Galeb, Voštarnica slobodna.