Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jedreći štedimo energiju

26.03.2011. 23:00
Jedreći štedimo energiju


Točno u 20.30  sati u subotu ugasila su se svjetla i  upalile svijeće u prostorijama Jediličarskog kluba  Uskok na Vitrenjaku. Nije  bila riječ o masovnoj romantičnoj večeri za posjetitelje, već se radilo o sudjelovanju u akciji „Sat za  planet zemlju” u sklopu koje  su u subotu navečer od 20.30  do 21.30 sati na poznatim  znamenitostima diljem svijeta bila ugašena svjetla. U  Uskoku je sudjelovanje u  akciji održano pod sloganom „Jedreći štedimo energiju”.
Uz stotinu upaljenih svijeća u ugodnoj atmosferi  prizemlja Uskoka uživali su  brojni prijatelji kluba,  mahom iskusni jedriličari.  Za zvučnu kulisu događaja  brinuo se Duško Nonković  Bućo, a kasnije i ženska klapa Barufa.
Sat vremena prije gašenja  svjetla na katu kluba otvorena je izložba fotografija  umjetničkog fotografa Denisa Fistanića iz Omiša. On  se Zadranima ovom  izložbom predstavio kroz  većinom morske motive dalmatinskog kraja, njegove  flore i faune. Osim po zanimljivim kadrovima poznatih motiva, ova izložba je  zanimljiva i po tome što su  fotografije koje na njoj  možemo vidjeti izrađene na  – platnu. Poseban gost na  otvorenju izložbe „Treptaji”  bio je poznati pjesnik Jakša  Fiamengo koji je okupljenima čitao svoje stihove.