Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Poraz ravan pobjedi

26.03.2011. 23:00
Poraz ravan pobjedi


Nakon dramatičnih 40 minuta utakmice bilo je zanimljivo čuti mišljenja trenera Nevena Plantaka i Aleksandra Petrovića. U kontekstu Borik-Puntamike, oni su odigrali utakmicu u kojoj se imao šut za produžetak protiv Cedevite gdje jedan igrač košta više nego cijela njihova momčad. Ne samo da su pružili veliki otpor tako kvalitetnom sastavu već su propustili uzeti puni plijen nakon nadahnutih 38 minuta igre.
– Ovaj poraz je nama praktički ravan pobjedi. Presudila je individualna kvaliteta i iskustvo Cedevite. Napravili smo nekoliko gluposti nakon vodstva 87:82 u 38. minuti. Ishitreno se šutiralo 16 sekundi prije kraja napada, pa u sljedećem napadu radimo glupi faul u napadu i to je tako kvalitetna momčad poput Cedevite znala iskažnjavati. Na kraju smo imali četiri otvorena šuta koje smo i htjeli da završe u Jurjevićevim rukama. Nije pogodio, no nikome od mojih igrača nemam što zamjeriti. Skidam im kapu do poda zbog toga, a kolegi Petroviću želim da izbori u Madridu Final four Europacupa – kazao je Plantak, a njegov kolega, Aco Petrović je mogao konačno odahnuti nakon završetka ove infarktne utakmice. Nije mu bilo ugodno proživljavati sami tijek, no sa završnicom može izuzetno biti zadovoljan. Dva boda iz vrućih Jazina su u džepu.
– Definitivno smo bili svjesni opasnosti ove utakmice. U prvom poluvremenu smo ušli u nervoznu fazu. Iako smo imali fantastičan postotak šuta za dva i za tri zbog čak 13 izgubljenih lopti nismo nikako mogli ući u taj svoj ritam kojim bi se uspjeli nametnuti. Onog trenutka kad smo ipak uspjeli vezati tri-četiri obrane  pokrenuli smo stvari na naš mlin i stekli odlučujuću prednost u završnici. Ono što me zasmetalo i što ne smijemo dozvoljavati jest da ne zatvaramo skok nakon promašenog slobodnog bacanja Čakaruna i onda se dovodimo u situaciju da nam Borik šutira u dva navrata za produžetak – kazat će Petrović koji je ipak svjestan važnosti pobjede nad Borik-Puntamikom u Jazinama
– Prije početka Lige za prvaka kazao sam da će se ljestvica prvenstva krojiti u Jazinama i Sinju. Tko preživi ta gostovanja s pobjedama imat će najveće šanse za izboriti prvo ili drugo mjesto prije doigravanja.