Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Riva u novom svjetlu za 1,5 milijuna kuna

26.03.2017. 22:00
Riva u novom svjetlu za 1,5 milijuna kuna


Šetnica uz more na dijelu biogradske rive je raskopana i zatvorena za pješake. Umjesto pješaka šetnicu su uoči uskrsne predsezone zauzeli građevinski strojevi.
– Riječ je o prvoj fazi rekonstrukcije javne rasvjete i mreže priključnih energetskih ormara na dijelu Obale kralja Petra Krešimira IV., kazao je gradonačelnik Ivan Knez.
Na biogradskoj rivi od Ilirije do Roka izvodi se projekt zamjene električnih kablova, postavljanje novih kandelabara i ormarića za električnu energiju i vodu.
– Vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna. Izvođač je Montel d.o.o. Zagreb, tvrtka za instalacijske radove. Završetak radova je u svibnju, naglasio je Knez.
Uklonit će se i zamijeniti postojeći kandelabri, kaže, zamijeniti stari električni kablovi novim-modernijim, sa višežilnim kabelom kojim će se moći regulirati rasvjeta. Postavit će se i ormarići za električnu energiju i vodu.
– Nakon izgradnje nove rasvjete vizura tog dijela Poluotoka sa šetnicom postat će modernija i primjerenija turističkom gradu u centru Dalmacije, ističe Knez, dodajući kako će se postaviti ormarići za električnu struju i priključci na vodu za potrebe organiziranja manifestacija poput Najdužeg stola, Biogradske noći, Ribarske noći, Međunarodnog sajma ribarstva i drugo.
– Instalacije električne struje i vode bit će i u funkciji za brodove koji se privezuju za rivu, za pružanja usluga građanima i turistima, ističe Knez.
Grad Biograd na Moru, kaže, ulaže u poboljšanje javne rasvjete i zamjene postojeće kako bi svi dijelovi grada po fazama mogli biti modernije osvijetljeni.