Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U 2017. očekuju obaranje rekorda i osam do 12 posto putnika više

26.03.2017. 22:00
U 2017. očekuju obaranje rekorda i osam do 12 posto putnika više


Zrakoplov Ryanaira koji je jučer ujutro, u 6.30 sati, iz Zračne luke Zadar poletio prema švedskom gradu Göteborgu, otvorio je ovogodišnju sezonu ljetnog reda letenja. Prvi dolazak putnika uslijedio je u 10.35 sati, kad je na pistu zadarske Zračne luke sletio zrakoplov ovog niskotarifnog avioprijevoznika iz njemačkog Karlsruhea, s ukupno 166 putnika. Većina putnika, među kojima i dvije bebe, su turisti koji će se nekoliko dana zadržati na zadarskom području, što je dobar predznak da bi ova turistička sezona mogla biti bolja od prošlogodišnje.
– Kako vidimo po dolasku prvih gostiju, avion je gotovo pun, što je dobar znak da će biti dobra sezona. Prošle godine oborili smo rekord od 520.000 putnika, a ove godine očekujemo novi rekord. Prema procjenama, ove bi godine trebalo biti osam do 12 posto putnika više u odnosu na 2016. godinu, kaže Irena Ćosić, direktorica Zračne luke Zadar, najavljujući ujedno i nove linije, te nove aviokompanije.
– Ove sezone Zračna luka Zadar uvodi osam novih linija, a od najvažnijih kompanija Ryanair uvodi linije za Kopenhagen, Glasgow i Bristol. Eurowings, nekadašnji Germanwings, uvodi linije za Beč i München, dok EasyJet, kao nova kompanija u ponudi zadarske Zračne luke koju smo dugo čekali, kreće s linijama za Milano i London, najavljuje Ćosić, dodajući kako bi broj dolazaka putnika iz raznih destinacija zasigurno bio veći kad bi turistička ponuda grada i županije bila kvalitetnija, odnosno kad bismo imali veće hotelske kapacitete te bogatije kulturno-zabavne sadržaje.