Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kalmeta: Pobjeđujemo u prvom krugu

Autor: Velimir Brkić

26.04.2009. 22:00
Kalmeta: Pobjeđujemo u prvom krugu

Foto: Filip BRALA



Za Županijsku skupštinu od 41 kandidata čak je 28 iz HDZ-a, a za zadarsko Gradsko vijeće HDZ ima čak 19 od 27 vijećničkih kandidata. Sva četiri HDZ-ova koalicijska partnera imaju po dvojicu vijećničkih kandidata – HSLS na 8. i 20. mjestu, HSP na 9. i 21. mjestu, HSS na 11. i 17. mjestu te HSU na 13. i 26. mjestu
Čvrsto uvjereni u izbornu pobjedu izaslanstvo koalicije HDZ-HSS-HSP-HSLS-HSU, predvođeno nositeljem liste za Županijsku skupštinu i zadarsko Gradsko vijeće Božidarom Kalmetom u ponedjeljak poslijepodne točno u 17.30 sati, nikad prije, predalo je Županijskom i Gradskom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za predstojeće lokalne, prve neposredne izbore.
Vjerujući u građane grada Zadra i Zadarske županije pobjeđujemo u prvom krugu prvih neposrednih, lokalnih izbora, uvjerljivo i nadasve odlučno rekao nam je nositelj HDZ-ove koalicijske liste za Županijsku skupštinu i zadarsko Gradsko vijeće Božidar Kalmeta, uvjeren u izbornu pobjedu te da su na koalicijskim listama ljudi koji jamče ostvarenje izbornog programa.
– Prvi razlog za to je što smo služeći građanima ovog grada i županije skupa s njima postigli da smo svi ponosni što smo građani grada Zadra i Zadarske županije. Napravljeno je toliko toga što nije napravljeno posljednjih 100 godina. To nam itekako svi priznaju u Hrvatskoj, ali i izvan Hrvatske, iako ima još problema za riješiti. Kao drugo kandidati su pošteni, marljivi i sposobni da vode ovaj grad i Županiju. I treće, imamo najbolji program za sljedeće četiri godine, program koji ima rješenje za sve ostale dosad nerješene životne potrebe naših građana.
U brojnom izaslanstvu pored Kalmete u Izbornim povjerenstvima u zgradi Trgovačkog suda kod sudaca Hrvoja Viskovića i Marina Grbića bio je župan Stipe Zrilić, Ana Lovrin, Zvonimir Vrančić, Živko Kolega, Grgo Batur, Željko Šoša i Nedjeljko Pavlović iz HDZ-a. Koalicijskog partnera HSS predstavljala je povjerenica Irena Buzov, HSP-a Đani Bunja, a HSU-a Duško Vuković i Branislav Jelenić. Iz HSLS-a nije nazočio nitko, jer je kandidat za dožupana Stanko Zrilić svoju punomoć ostavio još tijekom jutra.
Potvrđeni su već poznati kandidati koalicije koju predvodi HDZ. Kandidat za župana je Stipe Zrilić (HDZ), a za dva dožupana Đani Bunja (HSP) i Stanko Zrilić (HSLS), dok će na čelu Županijske skupštine biti iz kandidat iz redova HSS-a. Koalicijski kandidat za zadarskog gradonačelnika je dr. Zvonimir Vrančić (HDZ), a za dogradonačelnike Darko Kasap (HDZ) i Dražen Grgurević (nezavisni), dok će funkciju predsjednika GV-a obnašati netko od HDZ-ovaca.
Za Županijsku skupštinu od 41 kandidata čak je 28 iz HDZ-a od kojih je među prvih 30 smješteno 20 kandidata. Koalicijski HSS ima četiri kandidata i to na 5., 20., 26. i 32. mjestu. HSLS ima tri svoja kandidata i to na 6., 22. i 27. mjestu. HSP također ima tri kandidata rangiranih na 9., 19. i 29. mjestu. HSU ima dva kandidata smještena na 22. i 31. mjestu.
HDZ ima daleko najviše kandidata i za zadarsko Gradsko vijeće, čak 19 od 27 vijećničkih kandidata. Zanimljivo je kako je odmah do nositelja liste, Božidara Kalmete, još aktualni gradonačelnik dr. Živko Kolega koji će u sljedeće četiri godine najvjerojatnije obnašati dužnost predsjednika Gradskog vijeća.
Sva četiri HDZ-ova koalicijska partnera imaju po dvojicu vijećničkih kandidata – HSLS na 8. i 20. mjestu, HSP na 9. i 21. mjestu, HSS na 11. i 17. mjestu te HSU na 13. i 26 mjestu.
Inače, Stipe Zrilić, kao kandidat za zadarskog župana, sakupio je ukupno 5.383 potpisa, dok je Zvonimir Vrančić prikupio preko dvije tisuće potpisa.


 LISTA ZA GRADSKO VIJEĆE


1. Božidar Kalmeta (HDZ)
2. Živko Kolega (HDZ)
3. Marija Pletikosa (HDZ)
4. Branko Dukić (HDZ)
5. Svemir Bašić (HDZ)
6. Nedjeljko Pavlović (HDZ)
7. Tatjana Smith Savić (HDZ)
8. Damir Kasap (HSLS)
9. Rade Škarica (HSP)
10. Danijel Telasmanić (HDZ)
11. Danijel Segarić (HSS)
12. Alan Kociper (HDZ)
13. Duško Vuković (HSU)
14. Petar Špika (HDZ)
15. Denis Karlović (HDZ)
16. Rade Šimičević (HDZ)
17. Slavko Marić (HSS)
18. Josip Klišmanić (HDZ)
19. Vlatko Begonja (HDZ)
20. Olja Radulić (HSLS)
21. Franka Dvorski (HSP)
22. Tomislav Dominis (HDZ)
23. Snježana Jurinić (HDZ)
24. Milan Drača (HDZ)
25. Iva Dunatov Gledić (HDZ)
26. Tomislav Pavić (HSU)
27. Ana Lovrin (HDZ)




 LISTA ZA ŽUPANIJSKU SKUPŠTINU


1. Božidar Kalmeta (HDZ)
2. Željko Lončar (HDZ)
3. Grozdana Perić (HDZ)
4. Željko Čulina (HDZ)
5. Vladimir Kovačević (HSS)
6. Branka Peričić (HSLS)
7. Sanja Delin (HDZ)
8. Grgo Batur (HDZ)
9. Ivan Miličević (HSP)
10. Ivica Erlić (HDZ)
11. Željko Šoša (HDZ)
12. Niko Zekić (HDZ)
13. Josip Miletić (HDZ)
14. Negznana Pavičić (HDZ)
15. Nikica Čalušić (HDZ)
16. Božidar Tartaro (HDZ)
17. Radoslav Bobanović (HDZ)
18. Mario Savić (HDZ)
19. Mile Čirjak (HSP)
20. Ivana Devčić Buzov (HSS)
21. Božidar Longin (HDZ)
22. Mate Fabijanić (HSLS)
23. Branislav Jelenić (HSU)
24. Diogen Šuljić (HDZ)
25. Stipe Bugarija (HDZ)
26. Josip Prtorić (HSS)
27. Marko Klanac (HSLS)
28. Maja Dunatov (HDZ)
29. Jozo Dragić (HSP)
30. Ankica Rosandić (HDZ)
31. Mate Gržan (HSU)
32. Dražen Perica (HSS)
33. Antonio Lokin (HDZ)
34. Antun Zoran Savić (HDZ)
35. Marino Marić (HDZ)
36. Davorka Krnčević (HDZ)
37. Ante Buljat (HDZ)
38. Dušan Karamarko (HDZ)
39. Marijan Marasović (HDZ)
40. Novica Erlić (HDZ)
41. Vladimir Šarunić (HDZ)