Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nekad je dovoljno i deset minuta

Autor: Šime Ćurko

26.04.2009. 22:00
Nekad je dovoljno i deset minuta

Foto: Filip BRALA



U 36. minuti preko Stipičića Trogir je poveo 14:13 i izgledao je kao momčad koja bi mogla iz Mocire odnijeti nešto više od časnog poraza. No, do tada spori i neučinkoviti Zadar končano je pokazao zašto je ove sezone dugo bio jedan od pretendenata na drugo mjesto. Seriju je započeo Samaržija izjednačenjem za 14:14, onda je konačno Palekina momčad spojila brzi napad na dobru reakciju u obrani pa je Brkljača, istina uz dosta sreće, pogodio za 15:14. U prvom poluvremenu neprimjetni Cota na golu domaćih brani gostima dvije uzastopne kontre, u situaciji jedan na jedan najprije je zaustavio udarac Galiota, a potom i Zelalaije. Na drugoj strani Cotini su suigrači sve pogađali i u 45. minuti je 19:14. Serija 6:0 u deset minuta bila je dovoljna za potvrdu pobjede protiv davljenika iz Trogira koji će u preostala dva kola pokušati izbjeći posljednju poziciju i ispadanje u niži rang.
– Prvo poluvrijeme bili smo dosta nervozni. Imali smo niz promašenih šutova, nismo imali polukontru, a u obrani smo bili propusni tako da više od 12:12 na poluvremenu nismo ni mogli očekivati. Sve smo to popravili u drugom poluvremenu kada smo konačno zabili nekoliko lakih golova, a pomogao nam je i vratar Cota koji je ušao u seriju obrana – rekao je Roko Paleka, trener.
Bijaše, dakle, to uobičajena utakmica Zadrana u kojoj su počeli s pola gasa. Ništa novo i ništa neobično od njih, ali u Prvoj Dukat ligi očito ima klubova protiv kojih Zadar sebi može dopustiti i takav, poluozbiljan pristup. Problem je, međutim, što se lošija igra u prvom poluvremenu ne može u nastavku uvijek nadoknaditi, jer nisu svi poput Trogira, Slatine ili Preloga. Zadar je u prvih 30 minuta puno toga promašio u napadu, a u obrani igrači iz Mocira nekoliko su puta izgledali poput naivaca. No, kad su se odlučili posložiti pokazali su koliki se potencijal krije u ovoj momčadi. Pobjedu su zaokružili svojim nastupima u posljednjim minutama Roko Marin, Duje Čulina, Ivan Šimičević i Tonći Marinović. Kad im se pridoda Ivan Cota koji je branio gotovo cijelu utakmicu te Natko Merhar s četiri gola, naznaka je to stvaranja novog Zadra u kojem će uz iskusnije društvo (Peša, Jerak, Brkljača, Samaržija…) končano pojaviti i mlađa generacija. Koliko će ona biti i kvalitetna tek će se vidjeti, za sada je najvažnije da su “tu negdje”.
– Činjenica jest da smo izgubili šanse za drugo mjesto tako da opterećenja više nema. No, mi i u sljedeće dvije utakmice želimo bodove, jer nam nije svejedno hoćemo li na kraju sezone biti četvrti ili deveti. Zato nema opuštanja kada je riječ o osvajanju bodova i pokušat ćemo uskladiti dobar rezultat, s tim da mladim igračima i dalje dajemo što više prilika – zaključio je Paleka.


 ZADAR GORTAN – TROGIR 28:20 (12:12)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja 100. Suci: Karaula (Rijeka), Matić (Kostrena).
ZADAR GORTAN: Meštrić, Marin, Čulina, Buovac 2, Franković, Merhar 4, Samaržija 3, Peša 4 (2), Šimičević 1, Brkljača 7, Mijolović 4, Vučetić, Marinović 1, Cota (10). Trener: Roko Paleka.
TROGIR: Bralić (9), Kudelik, M. Milat 2, Lučin, Viljac, I. Milat, Bajan 1, Galiot 2, Zelalija 2, Gulin 3, Duvnjak, Princivali 2, Projić 2, Stipičić 6 (2). Trener: Ivan Mitar.
Sedmerci: Zadar Gortan 2 (2); Trogir 2 (3).
Isključenja: Zadar Gortan 2 minute; Trogir 6 minuta.
Rezultati 20. kola: Zadar Gortan – Trogir 28:20, Crikvenica – Arena Jadrograd 33:25, Županja – Slatina 34:28, Buzet – Đakovo 32:24; sinoć: Gorica – Solin, Prelog – Kaštela Adriachem.
Redoslijed: Buzet 36, Crikvenica 26, Solin 23, Županja 22, Zadar Gortan 21, Arena J. 20, Đakovo 20, Kaštela Ad. 19, Gorica 18, Trogir 10, Prelog (-1) 10, Slatina 10 bodova.




 ZADAR GORTAN II – JELSA 21:25


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 30. Suci: Mikelić (Solin), Teskera (Šibenik).
ZADAR GORTAN II: Maruna, Marin 3, Čulina, Marinović, Miletić 7, Merhar 9 (3), Vulić, Šimičević 1, Vučetić 1, Svorcina. Trener: Miroslav Čačić.
JELSA: Mileta, Belić 1, Potočnjak, Marijan 2, Matković 7, Salia, D. Carić, M. Gamulin 6, Draganić, T. Gamulin, K. Carić 9, Pavičić-Ivelja, Grgičević, Jakelić. Trener: Kristijan Carić.
Sedmerci: Zadar Gortan II 3 (3); Jelsa 4 (5).
Isključenja: Zadar Gortan 6 minuta; Jelsa 8 minuta.
Jelšani kao da su ponovili utakmicu s Arbansima u Mocirama prije pet kola. Zadar je, poput Arbanasa, vodio u prvom poluvremenu, ali su gosti s Hvara u nastavku bili puno uvjerljiviji i ponovno iz Zadra odnijeli dva boda s kojima nastavljaju utrku za prvo mjesto. Zadar je imao obećavajućih 14:11, ali malobrojnost domaćih igrača, kao i neiskustvo, na kraju su došli na naplatu.