Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Široki blizu povratka u NLB ligu

Autor:

26.04.2009. 22:00
Široki blizu povratka u NLB ligu


U ovom trenutku imamo šansu to i ostvariti. No, neće biti nimalo jednostavno – kaže Vlašić


Zadarskom treneru na klupi BiH prvoligaša Širokog Hrvoju Vlašiću ovih dana je krenulo. Postavljen je na mjesto izbornika košarkaške U-18 reprezentacije, a njegov Široki ostvario je pet uzastopnih pobjeda u Ligi 8 (svojevrsna Liga za prvaka) i to je svih pet pobjeda došlo nakon što je Vlašić od Joke Vrankovića nasljedio klupu prve momčadi.
– Nakon domaćeg poraza od Bosne, Joke Vranković je napustio klupu Širokog, a mene su gurnuli u vatru – objašnjava Vlašić, koji je ipak uspio vrlo brzo pohvatati konce i vratiti momčad na pravi kolosjek.
– Budući da sam već radio kao trener u Posušju, a bio sam aktivan u klubu kao koordinator omladinskog pogona, nije mi bilo teško adaptirati se u momčad i samo natjecanje. Osim toga imao sam veliku pomoć od Ivana Velića koji je pomoćni trener i koji je od početka s momčadi.
Igrate dobro, a atmosfera u samom timu se čini sve bolja i bolja.
– To je i logično budući da pobjeđujemo. Logično je da će takvi rezultati ostaviti pozitivan trag i da će momčad u svakoj utakmici izgledati motivirano i dati sve od sebe.
Nije tajna da i navijači i Uprava očekuju povratak u NLB ligu?
– U ovom trenutku imamo šansu to i ostvariti. No, neće biti nimalo jednostavno. Ne treba zaboraviti da je u igri i Bosna koja je jako kvalitetna momčad koja je na kraju krajeva i vratila Bosni i Hercegovini jedno mjesto u NLB ligi. Prolaz u regionalnu ligu želi i Igokea iz Aleksandrovca koja je također odlična momčad. Tek je gotov prvi dio Lige 8, a mi s obje momčadi igramo u gostima. Ne treba zaboraviti niti ostale momčadi koje su sve izrazito neugodne na domaćem terenu. Jedina prava taktika je ići utakmicu po utakmicu i truditi se biti što bolji.
Ovo ljeto ćete voditi juniorsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj.
– Radi se o vrlo kvalitetnoj reprezentaciji koja u svom rosteru ima niz odličnih igrača. Očekujemo puno od te reprezentacije. Rekao bih da bi nas u ovom trenutku ipak jedino jedna od medalja zadovoljilo. Odradit ćemo temeljite pripreme. Mnogo mi je pomogla činjenica da sam već ranije bio uključen u stožer reprezentacije. Na meni i mom stručnom stožeru je da napravimo popis kandidata za koje smatramo da bi mogli u ovom trenutku pružiti najviše.


 ZADAR ĆE IGRATI SVE BOLJE




Pratite li događanja u KK Zadar?
– Apsolutno. Konstatno pratim što se događa u Zadru. Vidljivo je da je klub imao vrlo turbulentnu sezonu. Smijenjena su dva trenera te čitav niz igrača. Možda malo i previše za ovako važnu sezonu. No, unatoč svim nevoljama u ovom trenutku izgleda da se momčad izdignula iz krize i da dobro igraju. Vjerujem da će Zadar, kako sezona bude odmicala prema kraju, ipak igrati sve bolje i bolje i na pravi način se boriti za titulu prvaka Hrvatske.


 ZADRANI U JUNIORSKOJ REPREZENTACIJI


Što očekujete od Zadrana u juniorskoj reprezenetaciji?
– Mnogo toga. Toni Prostran je već prošle godine dokazao kvalitetu, tako da od njega i ovaj put očekujem da bude jedna od najvažnijih karika u momčadi. Slično vrijedi i za Ivana Batura.
Hoće li se još poneki igrač Zadra naći u izabranoj selekciji?
– Moguće, no teško mi je u ovom trenutku govoriti o imenima budući da još nismo napravili popis reprezentativaca.