Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Biciklistima uspješan vikend

Autor: Andrija Dešpoja

26.04.2010. 22:00
Biciklistima uspješan vikend


Za vikend je u Stubičkim toplicama održana cestovna biciklistička utrka na kojoj su vozači Biciklističkog kluba Zadar ponovno dokazali dominantnost u kategoriji do 15 godina. Na vrlo teškom usponu na Sljeme dužine 10,5 km Toni Celent je osvojio prvo mjesto, dok je iza njega stigao Marin Jakovčev i ostvario svoj najbolji ovogodišnji plasman u kategoriji do 15 godina osvojivši drugo mjesto prešavši u šprintu Petra Potočkog iz BK Stubaki koji se na domaćem terenu morao zadovoljiti trećem mjestu na postolju.
U kategoriji do 15 godina za BK Zadar nastupili su još i David Lučić i Karlo Jurić te kroz cilj prošli 13. i 16. Zadrani su utrku kontrolirali od samog početka i u posljednjem se kilometru rutinski riješili konkurencije iz ostalih 6 hrvatskih klubova te svojom dobrom formom najavili uzbudljivu utrku koja se idućeg vikenda, za 1. svibanj vozi na domaćem terenu na zadarskom Dračevcu. U utrci Veterana A (vozači od 30 do 40 god.) ugodno je iznenadio Marin Pejdo (inače vozač koji je dosad isključivo nastupao na Mtb-utrkama) koji je usponom na Sljeme u dužini od 15,5 km osvojio svoj prvi trofej na cestovnim utrkama. U kategoriji juniora prvi nastup za BK Zadar imao je Mateo Marić koji je došao peti.
U nedjelju je u Vodicama je vožen 12. MTB Croatia Cup. Mladi Zadrani su se u kategoriji U-15 plasirali ovim redoslijedom:
2. Dominik Petani
4. Toni Celent
9. Marin Jakovčev
13. Karlo Jurić
15. Matija Brkljačić
Prva utrka nakon duže pauze Petaniju je donijela drugo mjesto na postolju, dok su Celent i Jakovčev, iako umorni nakon subotnjeg nastupa na Sljemenu utrku završili u prvih 10 te uzeli bodove za Kup Hrvatske u Mountain bike kategoriji. U kategoriji sport Luka Šopić je u vrlo jakoj konkurenciji 23 vozača iz 10 hrvatskih klubova osvojio drugo mjesto s vremenom te na taj način zaokružio vrlo uspješan nastup Biciklističkog kluba Zadar na cestovnim i Mtb-utrkama ovog vikenda donijevši i peto postolje u dva dana. U subotu cijelu ekipu BK Zadar očekuje nastup na 51. velikoj nagradi 1. svibnja – Memorijalu Damira Zdrilića koji se za Kup Hrvatske vozi na zadarskom Dračevcu.