Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pintarič: Obožavam Zadar, ali obitelj mi je prioritet

Autor: Andrija Dešpoja

26.04.2010. 22:00
Pintarič: Obožavam Zadar, ali obitelj mi je prioritet

Foto: Filip BRALA



Trebam malo vremena posvetiti obitelji koja mi je ipak na prvom mjestu. Svaki vikend sam dolazio u Zadar, s neizmjernim zadovoljstvom, ali ipak se treba posvetiti djeci i supruzi koja je imala naporan tempo dok sam ja kuglao – kaže Pintarič


Sezona s okusom šestog naslova prvaka Hrvatske je za kuglače privedena s još jednim slavljem na Mocirama. Imalo se i što za slaviti. Naslov je već nešto sasvim očekivano, jer je zadarskim kuglačima to pošlo za rukom šestu godinu u nizu, no rekordi koji su pljuštali u subotu protiv Trilja su puno ljepša priča. Nevjerojatnih 713 srušenih drva Luke Ukalovića te momčadski rekord od 3877 učinilo je cijelu sezonu fenomenalnom. Dan nakon, prašina se slegla, ali slavljenički žar nije napustio zadarske kuglače, posebice njihovog najvećeg “berekina” Primoža Pintariča kojeg smo pronašli u njegovoj Ljubljani. Kako kaže, glavom i tijelom je u Sloveniji, no srce je još uvijek u Zadru od kojeg se najvjerojatnije oprostio nakon prekrasnih šest sezona.
– Došlo je vrijeme da se posvetim obitelji koja je najviše propatila u ovih šest godina. Troje je djece tu, najmlađa kćerkica ima 9 mjeseci i supruga koja je puna razumijevanja ne može sve sama izdržavati. Trebam malo vremena posvetiti obitelji koja mi je ipak na prvom mjestu. Svaki vikend sam dolazio u Zadar, s neizmjernim zadovoljstvom, ali ipak se treba posvetiti djeci i supruzi koja je imala naporan tempo dok sam ja kuglao – kazao je Pintarič koji nije propustio izraziti zadovoljstvo nakon još jedne vrlo uspješne sezone.
– Sezona je zaključena na najbolji mogući način. Potvrđen je naslov, no još važnije da smo u toj zadnjoj utakmici protiv Trilja izvadili ono najbolje iz nas i Lukin rekord uz momčadski sve je dodatno začinio. No, pored svega toga istaknuo bih osvajanje Kupa Hrvatske kao najljepši trenutak sezone, jer je to trofej kojeg smo možda željeli više od ligaškog i drago mi je da smo to uspjeli učiniti. Ostaje žaljenje za Svjetskom ligom gdje smo završili pomalo ispod očekivanja, peti. Također je propust bio protiv Bamberga u Euroligi. Dogodio nam se loš dan u kojem smo izgubili šansu za polufinale, no sve smo uspjeli nadoknaditi domaćim natjecanjima.
S Pintaričom ili bez Zadar bi i sljedeće sezone trebao jurišati na više naslova.
– Slažem se. Zadar je veliki klub u kojem igraju kvalitetni igrači. Nema straha za zadarsko kuglanje kad se u momčadi ima igrače poput Ukalovića, Bogdanovića ili Maneva. Normalno, za neki veći iskorak u Europi možda bi trebao još jedan kvalitetni igrač, no to sve ovisi o financijama koje treba izvući iz Grada i sponzora. Međutim, i s ovim sastavom Zadar je sigurno bez konkurencije u Hrvatskoj.
Budući da je oproštaj od Zadra vrlo izvjestan, što vam je bilo najupečatljivije u ovih šest godina provedenih u Donatovom gradu?
– Moj odlazak još uvijek nije definiran do kraja. Iako sam najavio da ću odmoriti od kuglanja, sezonu-dvije zbog obitelji koja je dosta propatila mojim izbivanjem ipak se javio direktor Lulić s nekim rješenjem kojim bi se mogle zadovoljiti sve tri strane. Neću govoriti o čemu se radi, no ako to upali možda se dogodi da i sljedeće sezone igram u dresu Zadra. No, to bi trebalo biti nešto što je vrlo teško odbiti, a prioritet je da budem s obitelji. Kad bih malo razmišljao što mi je bilo najupečatljivije u svim ovim godinama igrajući za Zadar sigurno bih na prvom mjestu izdvojio fenomenalnu atmosferu koja je bila prisutna u našem timu, na kuglani u Mocirama i općenito u Zadru kojeg naizmjerno volim. Vjerujte da mi ništa ne može pružiti toliko zadovoljstvo nego kad se automobilom dovučem iz Slovenije do vaše prekrasne obale i pustim svu brigu na veselje – zaključio je uvijek veseli Pintarič.