Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rogić: Ne smatram se krivim

Autor: Minja Gugić

26.04.2010. 22:00
Rogić: Ne smatram se krivim

Foto: Zvonko KUCELIN



Rogić se tereti da je bejzbol palicom napao i teško ozlijedio Marušića i to na predjelu glave, pa je mladić zadobio frakturu lubanje i nagnječenje mozga. Preživio je samo zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji i hitnom operativnom zahvatu


Ne smatram se krivim – rekao je jučer na početku suđenja na Županijskom sudu u Zadru 22-godišnji Joško Rogić koji se optužnicom tereti za pokušaj ubojstva 19-godišnjeg Mislava Marušića, 15. prosinca, prošle godine u Ulici Ante Trumbića u Zadru.
Rogić se tereti da je bejzbol palicom napao i teško ozlijedio Marušića i to na predjelu glave, pa je mladić zadobio frakturu lubanje i nagnječenje mozga. Preživio je samo zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji i hitnom operativnom zahvatu.
Jučer je Rogić pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić iznio svoju obranu prepričavši detaljno što se sve tog dana događalo i priznavši kako je od 15 sati pa gotovo do ponoći bio u jednom kvartovskom kafiću gdje je pio, uglavnom pivo.
– U kafiću je u jednom trenutku došlo do nekog naguravanja između dvije skupine, ali ne znam zbog čega. Napali su poznanika Šegarića, a među njima je bio i Mislav Marušić. Vlasnik kafića ih je upozorio da se smire, a potom i izbacio vani. Ja sam sjedio za šankom i nisam se miješao, a onda sam izašao vani vidjeti što se događa. S Marušićem nisam imao nikakav sukob i poznavao sam ga samo iz viđenja.
Prišao sam mu i zamolio ga da ih smiri. Onda sam osjetio udarac i srušio se na tlo. Ne znam je li me napao Marušić jer nisam vidio – prepričavao je optuženi Rogić.
Njemu je bilo ozlijeđeno lice i arkada koja je počela krvariti, pa se vratio u kafić kako bi se oprao i sanirao ozljedu. No, kad je vidio da mu ozljeda počinje oticati, kako je rekao, shvatio je da mora liječniku.
Rogić je rekao kako mu je žao zbog svega što se dogodilo.
Na jedno od pitanja tužitelja Denisa Sokola, Rogić nije znao odgovoriti.
Naime, tužitelj ga je upitao otkud tolika količina agresije kod njega kad je na tako brutalan način palicom pretukao Marušića, ali Rogić na to nije dao odgovor.
Suđenje je nastavljeno saslušanjem svjedoka, a trebao je svjedočiti i Mislav Marušić, no on se jučer nije pojavio na suđenju, iako je bio uredno pozvan.
Suđenje se nastavlja danas za kada je predviđeno ispitivanje vještaka sudsko-medicinske struke, dr. Josipa Škavića.
Joško Rogić se od dana uhićenja nalazi u pritvoru Istražnog centra zadarskog Županijskog suda.