Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Udruga koja je obogatila likovni život Zadarske županije

Autor: Ante Rogić

26.04.2010. 22:00
Udruga koja je obogatila likovni život Zadarske županije

Foto: Filip BRALA



ZadArt okuplja poznata imena, među kojima su: Igor Rončević, Maja Pavin-Radaljac, Josip Zanki, Ljubica Marčetić-Marinović, Joso Špralja, Neven Stojaković, Zdenko Nekić, Nilo Karuc, Ljubica Duić, Zoran Džapo i dr. Stjepan Kujundžić


 Kao jedan od posljednjih događaja na ovogodišnjim Županijskim danima sinoć su otvorene dvije izložbe, iste likovne udruge. U Gradskoj loži je najprije otvorena izložba “10 godina ZadArta” – slikarski radovi, a potom istoimena “10 godina ZadArta”, ali fotografski radovi, u Muzeju antičkog stakla. Ovim izložbama, dakle, ZadArt obilježava 10 godina postojanja. Likovna udruga ZadArt jedna je od nekoliko likovnih udruga koje djeluju u našem gradu, svojim brojnim izložbama obogatila je likovni život Zadarske županije, a neki od njezinih članova nezaobilazna su imena kada se govori o hrvatskom slikarstvu ili o hrvatskoj fotografiji.
Uz likovnu sekciju, ZadArt je htio omogućiti rad i foto grupi u kojoj su se okupili ponajbolji zadarski fotografi, koji nastavljaju njegovati bogatu baštinu zadarske fotografije. S obzirom da je broj fotografa u udruzi počeo rasti i da je njihov rad postajao sve zapaženiji, u udruzi su smatrali da im je potrebno otvoriti maksimalan prostor za njihovo izražavanje i aktivnosti. Tako je fotografima omogućeno da samostalno organiziraju izložbe i šire suradnju s kolegama iz drugih hrvatskih gradova.
ZadArt okuplja poznata imena, među kojima su Igor Rončević, Maja Pavin-Radaljac, Josip Zanki, inače predsjednik HDLU, Ljubica Marčetić-Marinović, Joso Špralja, Neven Stojaković, aktualni predsjednik Zdenko Nekić, Nilo Karuc, Ljubica Duić, Zoran Džapo i dr. Stjepan Kujundžić.