Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zajednički ekološki projekt

Autor: Ante Rogić

26.04.2010. 22:00
Zajednički ekološki projekt

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Cilj projekta je razvoj ekološke svijesti učenika o ljepotama zavičaja i o potrebi očuvanja prirode, razmjena sličnih iskustava i znanja s učenicima iz drugih zemalja te suradnja i komunikacija na stranom jeziku


U Osnovnoj školi Šime Budinića priređena je priredba za učenike HS Felixdorf i njihove profesore koji ovaj tjedan gostuju u Zadru u uzvratnom posjetu ovoj zadarskoj školi. Zadarska i austrijska škola zajedno rade na ekološkom projektu “Voda-upoznavanje prirodne baštine” koji se provodi još od prošle školske godine.
Tada su učenici i profesori OŠ Šime Budinića gostovali kod svojih austrijskih kolega. U međuvremenu učenici su se dopisivali, uglavnom na njemačkom, a ako ne bi znali njemački, onda na engleskom. Sudionici projekta su učenici 8. razreda OŠ Šime Budinića Zadar, učitelji biologije, njemačkog jezika, engleskog, geografije i povijesti OŠ Šime Budinića Zadar, te učenici i nastavnici OŠ Felixdorf Austrija. Cilj projekta je razvoj ekološke svijesti učenika o ljepotama zavičaja i o potrebi očuvanja prirode, razmjena sličnih iskustava i znanja s učenicima iz drugih zemalja te suradnja i komunikacija na stranom jeziku.
Ravnatelj OŠ Šime Budinića Ivan Čular istaknuo je da će se potruditi da njihovi gosti kad budu odlazili ponesu najljepše uspomene iz Zadra i Zadarske županije.
Uime Grada Zadra sve nazočne pozdravio je zamjenik gradonačelnika grada Zadra Darko Kasap, istaknuvši da je i sam bio učenik OŠ Šime Budinića. Napomenuo je da je prije stupanja na ovu dužnost bio direktor Vodovoda, a upravo je voda glavna tema ovog projekta.
– Želim da se u Zadar vratite sa svojim obiteljima i prijateljima, da ponesete lijepe uspomene te da se sklope nova prijateljstva, kazao je Kasap.
Zadarski i austrijski učenici kroz idućih nekoliko dana posjetit će Nacionalni park Krka, Cerovačke pećine te solanu u Pagu.