Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Marijana Stipić najizvjesniji kandidat

26.04.2011. 22:00
Marijana Stipić najizvjesniji kandidat


Sve troje prijavljenih udovoljavaju uvjetima natječaja, koji osim pravničke struke i položenog pravosudnog ispita, od kandidata zahtijeva i najmanje osam godina radnog iskustva u struci, a riječ je o Marijani Stipić, Igoru Vuliću i Goranu Troskotu


Natječaj za zamjenika županijskog državnog  odvjetnika Kaznenog odjela u  Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, okončan  je 24. travnja, a do njegova  zaključenja pristigle su tri  molbe.
Državno odvjetničko vijeće  natječaj za to radno mjesto  raspisalo je 11. travnja nakon  što je, zbog odlaska u mirovinu zamjenice državnog  odvjetnika Marije Rukavine,  ono ostalo upražnjeno.
Kako neslužbeno doznajemo za tužiteljsku fotelju natjecat će se dvoje zaposlenika  iz zadarskog i jedan iz benkovačkog Općinskog odvjetništva, a riječ je o Marijani  Stipić, Igoru Vuliću i Goranu  Troskotu.
Sve troje prijavljenih udovoljavaju uvjetima natječaja,  koji osim pravničke struke i  položenog pravosudnog ispita, od kandidata zahtijeva i  najmanje osam godina radnog iskustva u struci.
Marijana Stipić posljednjih  šest mjeseci obavlja dužnost  vršitelja dužnosti glavnog  općinskog državnog odvjetnika u zadarskom općinskom  odvjetništvu gdje je zamijenila Trpimira Kučinu, a prije  toga desetak godina radila je  kao zamjenica državnog odvjetništva. Drugi kandidat,  Igor Vulić, od 2000. godine  radi na radnom mjestu zamjenika općinskog državnog  odvjetništva, a prethodno je  radio u Financijskoj policiji i  PU zadarskoj gdje je u vremenu od 1991. pa do 1998.  godine radio na poslovima  inspektora za gospodarski kriminalitet te bio donačelnik  Odsjeka policijskih poslova.  Goran Troskot svoju je pravničku karijeru započeo u zadarskom odvjetništvu, a od  1995. godine, po okončanju  Domovinskog rata, premješten je u ODO Benkovac  gdje i danas radi kao državni  odvjetnik. 
Podsjetimo, posljednji  slučaj u kojem je Rukavina na  Županijskom sudu u Zadru  pred sam odlazak u mirovinu  zastupala tužiteljstvo, onaj je  trojice bivših čelnika Općine  Galovac na čelu sa Slavkom  Šarom, koje se sumnjiči zbog  zloporabe položaja i ovlasti te  poticanja na to kazneno djelo,  a otvoren je ostao i slučaj  “Nova zora” te onaj u kojem  se zbog gospodarskog kriminala sudi bivšem direktoru  poslovnice Croatia banke u  Zadru Ivanu Perići i Josipu  Lergi, direktoru trgovačkog  društva “Mauricijus” d.o.o iz  Slivnice Donje.
Službeni rezultati natječaja  trebali bi biti poznati do konca ovog mjeseca, a kako neslužbeno doznajemo od izvora  bliskog zadarskom ŽDO-u,  ime Marijane Stipić spominje  se kao najizvjesnije.


Na natječaj za općinskog suca pristiglo 18 molbi




Paralelno s natječajem za zamjenika županijskog državnog odvjetnika otvoren je i natječaj za tri suca Općinskog suda od kojih se dva traže u Zadru, a jedan u Benkovcu. Kako neslužbeno doznajemo do sada se za to mjesto prijavilo 18 kandidata, a kako i među njima ima zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Zadru, sasvim je izvjesno očekivati skori natječaj i u općinskom tužiteljstvu.