Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

50 ekipa u avanturi Zrmanjom

26.04.2012. 22:00
50 ekipa u avanturi Zrmanjom


Sve je spremno za sedmu po redu rafting regatu na rijeci Zrmanji “Zrmanja 2012.”, koju organizira Riva Rafting Centar. Regata započinje danas okruglim stolom na temu “Turizam doživljaja kao strateška grana razvoja zadarskog zaleđa”, a glavni događaj je u subotu kada će niz 14,5 kilometarsku avanturu rijekom Zrmanjom krenuti 50 ekipa vođene iskusnim skiperima. Vodostaj rijeke Zrmanje “nabildan” je zadnjim kišama na razinu koja svim sudionicima obećava vrhunski doživljaj ove ljepotice Zadarske županije.
– Ove godine imamo vrlo šaroliku konkurenciju među ekipama. Dolaze hotelijeri, televizijske kuće iz hrvatske i inozemstva. Znanost će predstavljati zadarsko i zagrebačko sveučilište, diplomaciju češki veleposlanik u Hrvatskoj. Na regati će sudjelovati i ekipa Ureda predsjednika RH, kaže čelni čovjek Riva Rafting Centra Đuro Župan.
Značaj regate za obrovački kraj je ogroman. Ona je rijeku Zrmanju s okolicom postavila na turističku kartu Europe. Lokalno stanovništvo počelo je stvarati prihode od turizma, a regata za njih označava početak turističke sezone.