Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Grdović-Kalmeta: Zadarski klub se neće gasiti

26.04.2012. 22:00
Grdović-Kalmeta: Zadarski klub se neće gasiti


Voditelj Kluba ne može obavljati poslove temeljem ugovora o djelu, kako je bio reguliran rad Zorana Parata, već kao zaposlenik gradske uprave, ističe pročelnica Dolores Grdović-Kalmeta, priznajući da natječaj za novog voditelja još nije raspisan


Aktualna kriza, štednja na svim razinama u gradskoj upravi, nedavno je proizvela sumnju u opstojnost Kluba Zadrana u Zagrebu. Kako je prekjučer zabrinuto izjavio donedavni predsjednik Kluba zadarskih studenata u Zagrebu Tomislav Šimičević, Klub Zadrana skoro pola godine djeluje bez upravitelja i ako u skorašnje vrijeme Grad Zadar, kao osnivač, ne angažira makar nekakvog honorarnog suradnika, klub će jednostavno, po Šimičeviću, odumrijeti. Iz Grada Zadra stigao je brzi odgovor pročelnice za gradsku samoupravu i opće poslove Dolores Grdović-Kalmeta.
– Postojanje i djelovanje Zadarskog kluba nikada nije niti će biti dovedeno u pitanje. U ovom trenutku stjecajem okolnosti u klubu je zaposlena samo jedna osoba koja obavlja poslove domaćice, odnosno poslužiteljice i po potrebi administrativne djelatnice, u suradnji s Uredom gradonačelnika i Upravnim odjelom za gradsku samoupravu i opće poslove, rekla je na početku gradska pročelnica.
Dosadašnji voditelj kluba Zoran Parat, dodaje Dolores Grdović-Kalmeta, nije više mogao obnašati tu dužnost isključivo iz razloga pravno-administrativne naravi. Naime, Grad je postupio u skladu s mišljenjem Ministarstva uprave da bi rad kluba trebalo uskladiti sa zakonima. Naime, voditelj Kluba ne može obavljati poslove temeljem ugovora o djelu, kako je bio reguliran rad Zorana Parata, već kao zaposlenik gradske uprave.
– U skladu s tim Grad je raskinuo ugovor i formirao radno mjesto voditelja Odsjeka za vođenje Zadarskog kluba, za koji je potrebno raspisati natječaj. Istodobno držimo da bi osim stručnih karakteristika voditelj Kluba trebao biti podrijetlom, socijalnim ili emocionalnom vezama vezan uz Zadar i zadarski kraj, no takve uvjete ne možemo uključiti u natječajnu dokumentaciju, stoga je zasad to radno mjesto nepopunjeno, rekla nam je Dolores Grdović Kalmeta.
Pročelnica priznaje da su različiti programi i događanja u Klubu u posljednje vrijeme privremeno smanjeni, no kao razlog tome spominje štednju na svim područjima rada gradske uprave koji nisu socijalni, obrazovni ili komunalni prioritet.
Gradska pročelnica naglašava da nije točno da Klub radi po potrebi, već i dalje radi svakodnevno osim nedjeljom i ponedjeljkom u radnom vremenu od 14 do 22 sata, a da je s posebnim senzibilitetom otvoren prema studentima Zadra i zadarskog kraja.