Gubitak ŠC Višnjik 3,7 milijuna kuna

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Športski centar Višnjik iskazao je jučer gubitak u poslovanju u iznosu 3.695.000 kuna. Tako je jučer u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru na redovitoj skupštini prezentirala uprava društva na čelu s direktorom Dinom Bailom.

Minus Višnjika, kaže Bailo, posljedica je prije svega aktualne gospodarske krize i pada poslovnih aktivnosti u kojoj je Višnjik ipak uspio redovito isplaćivati plaće i podmirivati obveze prema državi.

- Riješili smo da ove godine krenemo sa strukturnim i organizacijskim prilagodbama kako bismo povećali učinkovitost i odgovornost. Iako smo u nekim segmentima to već učinili, ići ćemo i s prilagodbama cijena i usluga, sve kako bismo privukli što više korisnika. Posebice se to odnosi na korištenje dvorane Krešimira Ćosića, gdje je zabilježen najveći podbačaj. Razlog su loši rezultati KK Zadra i slaba posjećenost utakmica. Spomenuti gubitak se pojavio iako smo u odnosu na 2010. i 2011. smanjili troškove za 70 posto. Međutim, glavni generator gubitka bio je skok cijene energenata. Primjerice, u 2011. smo potrošili manje goriva, a platili ga više nego u 2010., rekao nam je direktor ŠC Višnjika Dino Bailo.

Najavom poskupljenja struje, troškovi će, predviđa Bailo, sljedeće poslovne godine zasigurno rasti za 20 posto. ŠC Višnjik, također, je napravio sve preduvjete za povećanje temeljnog kapitala s trenutačnih 20.000 kuna na 185 milijuna kuna. To će biti podneseno na odlučivanje vlasniku, Gradu Zadru, jer je u međuvremenu Višnjik izgrađen te je u temeljni kapital ušla i revalorizirana vrijednost zemljišta i ostalih nekretnina.

Kao što je otprije poznato, odluke Skupštine ŠRC Višnjika bit će ove i sljedeće godine dostavljene HANFA-i Zagrebačkoj burzi, jer je Višnjik emitirao obveznice u godišnjoj vrijednosti od 70 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika padam
znalo se da će biti gubitaš pa se išlo ipak u gradnju i trošenje....a kredit, pa sad i gubitak....zatvoriti višnjik dok se stanje ne popravi...
Slika korisnika huligan
nema tu kruva frizirane brojkice,,sve će to stoka platiti a oni koji su omastili brk se lagano na nekoj jahtici smiju...Zadar selendra sa 90% kvartova koji sliče Nišu ili Surdulici a ima dvoranu koju ne može popuniti grad veličine 500.000 st.. Glupost je bezgranična