Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jurjević: Sve je još uvijek u našim rukama

26.04.2012. 22:00
Jurjević: Sve je još uvijek u našim rukama


Imamo još uvijek sve u našim rukama te pobjedama nad Dardom i Dubrovnikom kojeg moramo dobiti sa šest razlike se možemo spasiti – kazao je Jurjević


Pred košarkašima Sonik-Puntamike je odlučujuće razdoblje koje će dati odgovor ostaju li u A-1 ligi i sljedeće sezone. Situacija trenutačno nije najbolja, jer posljednje mjesto na ljestvici koje dijele s Dubrovčanima nije garancija očuvanja prvoligaškog statusa, no optimizam im leži u činjenici da dva konkurenta redom stižu u Jazine. Prva na redu je VROS Darda koja je pobjegla dvije pobjede od zelenih i gospara, no pobjeda nad njima ponovno bi u igru vratila i to najprimamljivije četvrto mjesto koje bi značilo definitivni spas. Kako god da bilo pobjeda Puntamičanima je veliki imperativ, a eventualni kiks bi značio povratak u drugoligaško društvo. Kapetan Marino Jurjević vjeruje u svoje suigrače koji unatoč pehu kao što je bio posljednji u Rijeci nisu klonuli duhom.
– Čekamo te ključne utakmice i mogu primijetiti da je momčad u dobrom pozitivnom ritmu iako smo imali još jedno turbulentno gostovanje koje nismo uspjeli dobiti. Žao nam je jako što nismo konačno uzeli tu pobjedu na strani, a imali smo dva posljednja napada koje nismo uspjeli materijalizirati. Unatoč tome imamo jako pozitivnu atmosferu na treninzima što će nam dobro poslužiti pred ove dvije utakmice koje jednostavno moramo dobiti.
Kako se nosite s pritiskom imperativa koji vam je sve veći kako se Liga za ostanak bliži kraju?
– Pritisak postoji, no mislim da nije toliko presudan. Jednostavno nam nedostaje te sportske sreće da, recimo, pogodimo neki šut na kraju kao što je to bilo sada u Rijeci, a tako je bilo i kada nas je Kvarner dobio u Jazinama. Neće nas taj šut u posljednjim napadima, a da je barem jedan ušao onda bi danas bila druga priča. Bez obzira na sve to imamo još uvijek sve u našim rukama te pobjedama nad Dardom i Dubrovnikom kojeg moramo dobiti sa šest razlike se možemo spasiti.
S Baranjcima ste ove sezone imali tri ogleda. Svaki put je domaćin pobijedio iako ste oba puta na njihovom terenu bili jako blizu pobjedama.
– S njima se da igrati, pokazali smo to u sva tri ovosezonska ogleda protiv njih. Izgubili smo tijesno oba puta u Dardi dok smo ih u Jazinama nadigrali. Ne sumnjam da će tako biti i u subotu. Znamo odakle prijeti najveća opasnost. Prošlu utakmicu nam je presudio Meznarić, onu prvu Perajica, a uz njih dvojicu imaju još nekoliko vrlo opasnih igrača kao što su Bičvić i Pandurić. Šuterska su momčad i treba odigrati pravu obranu, što će nam sigurno donijeti opuštenu ruku u napadu – za kraj je kazao Jurjević.