Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svjedok više ne želi ni naknadu štete

Autor: Suzana Bandić

26.04.2013. 22:00
Svjedok više ne želi ni naknadu štete

Foto: Zvonko KUCELIN



Danas, nakon toliko vremena, više nemam ni potrebe tražiti naknadu štete, a ove dečke ovdje prvi put vidim. Danas imamo optičke kablove umjesto bakrenih, a oni nisu zanimljivi za krađu, jer se ne mogu prodati. Sjećam se da je u tri navrata tijekom godine i pol razrezana ogradna žica tvrtke Konektor, čiji sam suvlasnik i osoba zadužena za zastupanje, također se sjećam i da su zaposlenici u skladištu s policajcima, koji su došli obaviti očevid, procijenili nastalu štetu – ispričao je Melko Keran, svjedok u slučaju protiv Roka Kera i Mateja Mirkova.
Na poseban upit suca Domagoja Kurobase Keran je odgovorio da ne poznaje mlađu mušku osobu nadimka Struja, za kojeg je na prošlom ročištu Kero tvrdio da je njegov sin. Rekao je, također, kako nema nikakvih saznanja da je ikada itko nudio naknadu štete, koja je u vrijeme krađe procijenjena na iznos između 25 i 30 tisuća kuna. Na te njegove riječi Kero je reagirao kazavši kako on tog mladića pozna iz viđenja te da je s njim razgovarao o naknadi štete, koju je i danas spreman platiti.
– Prvi put čujem sve ovo, ali ako je momak spreman namiriti štetu ja ga neću sprječavati – rekao je Keran.
Kick-boksača Roka Keru, nedavno osuđenog zbog dva razbojništva i Mateja Mirkova iz Bibinja, tužiteljstvo tereti za niz krađa koje su počinili tijekom 2009. i 2010. godine pričinivši štetu od 30-ak tisuća kuna na štetu više građana.