Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Udahnite duboko i prepustite se opojnim mirisima cvjetova

Autor: Velimir Brkić

26.04.2013. 22:00
Udahnite duboko i prepustite se opojnim mirisima cvjetova

Foto: PIXSELL



U Ilirijinoj Villi Donat jučer je službeno otvoren 13. festival cvijeća Zadarske županije »Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu«, koji se održava u sklopu Županijskih dana. Tradicionalna manifestacija, čiji je organizator Turistička zajednica Općine Sv. Filip i Jakov, ove je godine okupio 100-tinjak izlagača iz svih krajeva Hrvatske, a očekuje se više od 20 tisuća posjetitelja.
U mirisnom ugođaju raznovrsnih cvjetnih boja obogaćenih dječjim smijehom djece iz Dječjeg vrtića Cvit, ovu manifestaciju koja je poznata i prepoznata i izvan granica Lijepe Naše otvorio je zadarski župan Stipe Zrilić.
– Cvijet je oduvijek bio i ostao duši najdraži dar, a znakovito da je već trinaest godina u nizu travanj u Sv. Filipu i Jakovu u znaku cvijeća. Organizatori su ponovno nadmašili sebe u manifestaciji kojom se otvara turistička sezona. Zahvaljujući trudu i upornosti ovo je zaista postao istinski cvjetni biser Zadarske županije, naglasio je zadarski župan.
Prigodne riječi je uputila i idejni začetnik i prva dama manifestacije Klara Eškinja-Glavan, direktorica Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov.
– Prepustite se opojnim mirisima cvjetnih polja i uživajte u raskošnom kolažu boja. Udahnite duboko i dopustite da vas ponese neskromna ljepota prirode u ljudskom aranžmanu, poručila je.
Nedjelja u 16 sati je rezervirana za jubilarni 10. cvjetni korzo polaznika dječjih vrtića Zadarske županije predvođenih Pakoškim mažoretkinjama. Gošća festivala u subotu i nedjelju je glumica Doris Pinčić.