Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nogometni, košarkaški i atletski klub Zadar proslavili 72. rođendan

26.04.2017. 22:00
Nogometni, košarkaški i atletski klub Zadar proslavili 72. rođendan


U povodu obilježavanja 72. rođendana Nogometnog kluba Zadar predstavnici kluba i navijači položili su vijence i zapalili svijeće na grob Stanka Klarina, jednog od osnivača i prvog predsjednika kluba, odnosno Fiskulturnog društva Zadar, osnovanog na jučerašnji dan 1945.
Na pobudu pokojnih Stanka Klarina, Krste Petanija, Ljube Magaša i Ljudevita Baučića 26. travnja 1945. godine u društvenoj prostoriji iznad nekadašnje kavane Central osnovano je Fiskulturno društvo Zadar s nogometnim, košarkaškim i atletskim odjelom. 
– Htjeli smo ove godine, makar na ovako simboličan način, obilježiti ovaj vrlo značajan datum za grad Zadar i cjelokupni zadarski sport, pa tako i za naš klub, te se ujedno prisjetiti svih ljudi koji su dali svoj obol u njegovom rastu i razvoju. Poznato je koliko je značenje Nogometni klub Zadar kroz povijest imao za naš grad i državu, a mi ćemo napraviti sve da u budućnosti to ponovno postane klub na ponos svih naših navijača i sugrađana – kazao je Svetko Ćustić, direktor NK Zadra.
I brojni navijači i prijatelji zadarskog sporta na društvenim su se mrežama pridružili obilježavanju rođendana svojih voljenih klubova.
– Ovaj datum je uvijek nekako poseban, jer su tada rođeni i Košarkaški i Nogometni klub Zadar. Ovaj mali, ali u srcu najveći grad dao je mnogo velikih sportaša, a osim toga, baš na taj dan 1986., naši su košarkaši po šesti put postali prvaci Jugoslavije. E, pa zadarski sporte, želim ti da se vratiš na stare staze slave. Sretan vam rođendan najdraži klubovi – napisao je navijač Jasmin Babić.