Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plenković smijenio MOST-ove ministre jer su glasovali protiv Marića

26.04.2017. 22:00
Plenković smijenio MOST-ove ministre jer su glasovali protiv Marića


Premijer Andrej Plenković jutros je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara – Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.
Plenković je prije glasovanja kazao kako je Vladin stav jasan te da odbacuje navode iz SDP-ova prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja Mariću, no prilikom glasovanja protiv je bilo troje Mostovih ministara.
Plenković je nakon toga zatražio od tajnice da pripremi odluku o njihovu razrješenju.
***
Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić zatražio je u četvrtak, nakon što je premijer Andrej Plenković smjenio trojicu Mostovih ministara, raspisivanje novih parlamentarnih izbora.
“Ono što sad očekujemo je odgovornost Plenkovića, da sazove nove izbore, jer ovo nema nikakva smisla”, izjavio je Hajdaš Dončić novinarima u Saboru.
Ocijenio je da se ponavlja priča kakva je bila prije godinu dana s tadašnjim premijerom Timom Oreškovićem i njegovom nefunkcionalnom Vladom. “Ovo je sve jedna velika lakrdija i sramota”, ocijenio je Hajdaš Dončić opetujući kako su se potvrdile SDP-ove ocjene da aktualna Vlada ne funkcionira od početka jer su prevladali partikularni interesi.
Plenković je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostovih ministara – Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.