Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nagrada u ruke stopostotnog izvoznika

Autor: Ante Vidović

26.05.2010. 22:00
Nagrada u ruke stopostotnog izvoznika

Foto: A. SITNICA



Mi izrađujemo 3D konstrukcija alata koji se koriste u automobilskoj industriji. Naš proizvod isporučujemo putem interneta, na CD-u ili DVD-u. Na temelju naših konstrukcija kasnije se izgrađuju strojevi koji proizvode dijelove za automobile. Sada upravo izrađujemo konstrukciju alata koji će raditi vrata za ‘porsche 911’ koji će se na tržištu naći za dvije godine, kaže predsjednik uprave Joško Grgić
Zadarska tvrtka “Brodogradnja, strojarstvo, inženjering” dobila je nagradu u kategoriji srednjih, malih i mikroizvoznika na Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje je održano u Šibeniku. Riječ je o tvrtki koja djeluje u Poduzetničkom inkubatoru i 100 posto svojih proizvoda izvozi na njemačko tržište.
Tvrtka “Brodogradnja, strojarstvo, inženjering” osnovana je prije dvije godine. Zapošljava pet radnika s visokoškolskim obrazovanjem – inženjere strojarstva, brodogradnje i prometa. Riječ je o visokomotiviranim i ambicioznim ljudima s poduzetničkim duhom u koji su pretočili iskustvo i kontakte sa svog prijašnjeg radnog mjesta i stvorili tvrtku koja prima prestižne nagrade.
– Mi izrađujemo 3D konstrukcija alata koji se koriste u automobilskoj industriji. Naš proizvod isporučujemo putem interneta, na CD-u ili DVD-u. Na temelju naših konstrukcija kasnije se izgrađuju strojevi koji proizvode dijelove za automobile. Sada upravo izrađujemo konstrukciju alata koji će raditi vrata za ‘porsche 911’ koji će se na tržištu naći za dvije godine, kaže predsjednik uprave Joško Grgić i nastavlja:
– Naš cjelokupni prihod dolazi iz izvoza. Imamo neke kontakte s tvrtkama u Hrvatskoj i Zadru, kao što su Rade Končar alati, SAS i HSTec, ali nismo još realizirali konkretnu suradnju, što ne znači da se to neće dogoditi u budućnosti. Borimo se na tržištu i zasad nam to uspijeva. Planiramo se širiti jer perspektivu imamo te očekujemo podršku šire društvene zajednice. Tržište za naše proizvode postoji, samo je pitanje kapitala. Recimo licencija za jedan softver koji mi koristimo dođe 12.000 eura.
U ovoj zadarskoj tvrtki zahvaljuju Ministarstvu gospodarstva na pruženim potporama, Gradu Zadru i Poduzetničkom inkubatoru koji su im omogućili smještaj u inkubatoru i Razvojnoj agenciji Zadarske županije u podršci pruženoj prilikom realizacije kredita preko HAMAG-a.