Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Travu” skrivali u polju između Paljuva i Novigrada

26.05.2011. 22:00
“Travu” skrivali u polju između Paljuva i Novigrada


Svjedočila su dvojica zadarskih policajaca koji su bila u “sačekuši” i uhvatili dvojicu optuženih. Marihuana je bila na skrovitom mjestu u polju, a po nju je došao Kamber dok je Šimičević bio vozač


Zbog “dilanja” marihuane, jučer je na Županijskom sudu u Zadru započelo suđenje dvojici prijatelja – Šimi Kamberu (27) i Luki Šimičeviću (25) iz Zadra.
Optužuje ih se da su na još uvijek neutvrđeni način nabavili gotovo dva kilograma marihuane koju su planirali distribuirati na zadarskom narko tržištu.
Prvooptuženi u ovom slučaju – Šime Kamber, upao je u policijsku zasjedu 23. siječnja ove godine u polju između Paljuva i Novigrada gdje je skrivao “travu”, a Šimičević sljedeće jutro u kafiću, čiji su vlasnici upravo optužena dvojica.
Kasnijom premetačinom njihovih stanova, Kamberu je policija pronašla i oduzela 600 kuna i mobitel, dok je kod Šimičevića u stanu pronađeno nešto više od 20 tisuća kuna.
Na jučerašnjoj glavnoj raspravi svjedočila su dvojica policajaca koji su sudjelovali u otkrivanju i uhićenju optuženika te su detaljno ispričali cijeli tijek događaja kroz ta dva dana sredinom siječnja ove godine. Potvrdili su kako su imali saznanja da Kamber “dila travu” zbog čega su se i uputili u mjesto Paljuv gdje su bili u “sačekuši”, a vrlo brzo njihove informacije su se pokazale istinitima.
– Bili smo u prismotri u polju između Paljuva i Novigrada kad smo začuli automobil koji je vozio po makadamu. Iz njega je izašao Kamber, a automobil je nastavio vožnju u smjeru Novigrada. Kamber je došao do “bukse”, uzeo dva smotuljka te krenuo natrag na mjesto gdje ga je trebao pokupiti vozač. Kad smo izašli pred njega i predstavili mu se kao policajci, dao se u bijeg odbacivši smotuljke s “travom” – ispričali su policajci koji su potom sustigli Kambera, uhitili ga i zajedno s njim izišli na cestu gdje su čekali svoje kolege da ih “pokupe”.
– Dok smo čekali kolege, naišao je “renault clio” čiji je vozač odmah nakon što nas je uočio naglo ubrzao i pobjegao. Provjerom registracija tog auta, utvrdili smo da je automobil Šimičevićev – posvjedočili su policajci napomenuvši kako ih je to saznanje iznenadilo jer do tada nisu imali nikakvih informacija niti sumnji da se i Šimičević bavi tim “poslom”.
Šimičević je nakon uhićenja i privođenja istražnom sucu pušten da se brani sa slobode, dok je Kamber zbog mogućeg ometanja istrage utjecajem na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela zadržan u pritvoru iz kojega je na jučerašnju raspravu dopraćen u lisičinama.
Ne otkrivajući svoja saznanja o “buksi” s ukupno 1982 grama marihuane, policajci su ispričali kako su, nakon što su kolege preuzele Kambera, pronašli još devet smotuljaka marihuane raspoređenih u dvije žute plastične vreće koje su se nalazile u jednoj velikoj crnoj plastičnoj vreći. Naglasili su i kako su u policijskoj postaji izvagali tih 11 smotuljaka te se pokazalo kako je riječ o preko dva kilograma marihuane.
Glavna rasprava je potom odgođena za sredinu lipnja kada će se u svojstvu svjedoka saslušati Mladen Šimičević, otac drugooptuženog Luke i to zbog novca koji je pronađen kod njega s obzirom na to da žive u zajedničkom domaćinstvu te da njegov sin svoju obranu temelji na iskazu da je novac očev.
Kamberov branitelj pak, zatražio je vještačenje stručnjaka pojasnivši to činjenicom da je optuženi Kamber uhvaćen s dva paketića “trave” po koje je taj dan tamo i došao, no da ostatak pronađen u “buksi” nasred polja u Paljuvu, nije njegov te da bi se takvim vještačenjem to i dokazalo.


 ŠIMIČEVIĆ NEOSĐIVAN, KAMBER S “PODEBLJIM” DOSJEOM




I dok policija do sada nije evidentirala Luku Šimičevića kao počinitelja kaznenih djela, njegov poslovni partner i prijatelj Šime Kamber već je osuđivan, a evidentiran je i kao recidivist kada je riječ o kaznenim djelima i prekršajima iz područja Zakona o prometu. Osim toga, u tijeku mu je i suđenje na Općinskom sudu u Zadru pred sutkinjom Anom Brkić zbog prisile na spolni odnos gdje mu se sudi zajedno s Ivanom Mitrovićem, koji je trenutačno na izdržavanju zatvorske kazne zbog zloporabe opojnih droga i imovinskih delikata.