Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Biogradu nekoliko tisuća motorista

26.05.2011. 22:00
U Biogradu nekoliko tisuća motorista


U Biogradu su jučer počeli Hrvatski dani Harley Davidsona. Najpoznatiji motociklistički brend na svijetu okupio je još dan prije, nekoliko tisuća motorista i posjetitelja sa svih strana svijeta koji su doslovce okupirali Zadarsku županiju.
 Okupljanje ljubitelja Harley Davidson motocikala još je jednom pokazalo da “pokret” nije mrtav i da ta krilatica nastala nakon hipi ere, još uvijek živi u novim generacijama koje vole otvorenu cestu, druženje, motore, glazbu a prije svega slobodu. Za njih je već prvi dan organizirana Moto Sail regata te “bajkerski” izleti na Pag i na Krku.
– Prema predbilježbama očekujemo preko 20.000 ljubitelja Harley Davidsona. Jedan bajker došao nam je čak iz Saudijske Arabije, ali najviše ih dolazi iz Italije, Njemačke i Velike Britanije. Neki od bajkera putuju već tjednima, a neki su svoje godišnje odmore planirali baš za ovaj događaj. Već sad možemo reći da su Hrvatski dani Harley Davidsona uspjeli jer je poanta svega ovog druženje, rekao je šef komunikacija Harley Davidsona iz Velike Britanije, Matthew Knott rekavši da je Biograd jedna od najljepših lokacija koje je za druženje svojih fanova odabrao Harley Davidson.
Biogradska noć je pak pripala Prljavom kazalištu, Heavy Metal Kidsima, The Affrayu, Flowfuzionu, Mallett, Katy Shotteru, dakle bendovima koji preferiraju reski rif, kožu i zakovice.


 SVI ŽELE KUPITI SUVENIR


– Grad Biograd u znaku je motora i motorista, organiziranih natjecanja, izleta, te glazbenih događanja za sudionike, goste i domaće žitelje. Tisuće motorista i drugih sudionika ove manifestacije gosti su grada i okolice, a nije potrebno posebno naglašavati kako izbor Harleyjevih motora koji su zaposjeli biogradsku rivu mami pozornost i velikih i malih posjetitelja i prolaznika. Otvarajući ovu manifestaciju biogradski gradonačelnik Ivan Knez izrazio je dobrodošlicu i zahvalu Harley-Owners grupi što su izabrali Biograd domaćinom njihova susreta.
– Došli ste u najljepši dio Mediterana. Mi smo u srcu Jadrana, a da doista prihvaćamo ljude otvorena srca najbolje govori i podatak da imamo 14 gradova prijatelja, kazao je Knez.
Duž biogradske rive postavljeni su izložbeni promotivni i prodajni prostori, gdje je H.O.G. ponudio izložbu H-D motocikala, dijelove i opremu, dok se na središnjem prodajnom prostoru mogu razgledati i kupiti doista svi mogući artikli vezani uz Harley. Kožne jakne s logom ovog renomiranog kluba mogu se kupiti za otprilike 400 eura, koliko koštaju i sportske jakne sa štitnicima. Laganije ljetne jakne mogu se kupiti po cijeni od 165 eura, a košulje za oko 80 eura. Tu je i veliki izbor torbica, remenja, kopči, satova, no najviše se kupuju sitniji komadi za uspomenu i suveniri.
J. FARKAŠ