Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sablić i Milin u sjeni verbalnog sukoba Bajla i Trogrlića

Autor: Šime Ćurko

26.05.2013. 22:00
Sablić i Milin u sjeni verbalnog sukoba Bajla i Trogrlića

Foto: Zvonko KUCELIN



Predsjednik Zadra i glasnogovornik Splita imali su očito različita mišljenja o onome što se događalo na sinoćnjoj utakmici


Konferenciju za novinare nakon utakmice Zadra i Splita obilježio je verbalni sukob Josipa Bajla, predsjednika Zadra i Jerka Trogrlića, glasnogovornika Splita. Sve je počelo po uobičajenoj shemi, Bajlo je rekao uvodni dio u kojem je čestitao obojici trenera pri čemu je za igru Splita rekao da je bila “briljantna i borbena”. Tada su na red došli treneri.
– Čestitam svojim igračima koji su odigrali herojsku utakmicu. Igrali su upravo onako kako smo se dogovorili, jer smo znali što nas čeka. Moji igrači su pokazali da zaslužuju nastup u Europi i što se mene tiče kao da su je izborili – rekao je Goran Sablić, trener Splita, koji se potom osvrnuo na određene detalje iz utakmice.
– Situacije koje su se događale na utakmici ne služe na čast HNS-u i sudačkoj organizaciji. Volim i simpatiziram Zadar i mislim da mu je mjesto u Prvoj ligi, ali ne na ovaj način i s ovakvom utakmicom. Sigurno je i da ljudi iz Zadra imaju svoju priču kroz cijelu ligu – dodao je mladi trener Splita i nastavio:
– Kada vam ulijeću lopte u teren svakih 30 sekundi, kada sudac navlači prekršaje i ne sankcionira oštre startove, kada penal… – u tom trenutku Bajlo je glasno komentirao kako Sablić očito “nije gledao ovu utakmicu”. Sablić je želio nastaviti govoriti i u tom trenutku javio se i glasnogovornik Splita tražeći od Bajla da se ne ubacuje u Sablićev monolog. Ono što je uslijedilo nikako ne priliči konferenciji za novinare nakon jedne prvoligaške utakmice. Bajlo je rekao Trogrliću da izađe vani na što je Trogrlić više puta verbalno reagirao pa su počele i obostrane uvrede. U međuvremenu Sablić je ustao i napustio prostoriju, a kada je izašao i Trogrlić svoj komentar utakmice dao je i Ferdo Milin. Zanimljivo, prije o Splitu Milin je govorio o – Slaven Belupu.
– Nakon 1:1 sa Slavenom, kada su svi bili tužni, jedino sam ja rekao da ćemo ostati u ligi. I igrači su vjerovali u to i po tisućiti put ove sezone reći ću da sam ponosan na svoje igrače i da mi je čast biti njihov trener.
Konačno, Milin se osvrnuo i na Split.
– Nismo dobro djelovali i ponovno nas je sputao pritisak rezultata. Nismo se držali dogovora iz svlačionice i brzo smo zbog toga upali u probleme. Dogodilo nam se kao i u Rijeci da smo u istoj utakmici dvaput gubili i oba puta smo se vraćali, a to nije slučajnost.