Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Turisti ipak u razgledavanju grada

Autor: Anamarija Bilan

26.05.2013. 22:00
Turisti ipak u razgledavanju grada

Foto: A. SITNICA



Loše vrijeme nije spriječilo turiste u razgledavanju gradske povijesne spomenike, tako da su se u šetnju uputili pod kišobranima ili s kabanicama i uživali i u ovom u svibanjskom jesenskom ugođaju. Mnogi od njih odlučili su posjetiti muzeje koji su otvoreni


Zadar se jučer probudio na 8 stupnjeva Celzijevih, a Zavižan na -2 i s bijelim snježnim pokrovom, što ne bi bilo čudno da nije kraj svibnja, kada smo naviknuli šetati u majicama kratkih rukava i ljetnim sandalama. Višednevne kiše i bura, koje je donijela ciklona Ella, još nam ne dopuštaju da prijeđemo na ljetnu garderobu i zakoračimo u ljeto. Zbog kišnog vremena ovih dana strepe i turistički djelatnici, ugostitelji, a i maslinari te svi jedva čekaju da se kroz dosadne oblake već jednom probije sunce.
Obilna kiša ipak nije prouzročila većih problema, pa tako ni vatrogasi nisu imali intervencija vezanih uz eventualne poplave.
A loše vrijeme nije spriječilo turiste u razgledavanju gradske povijesne spomenike, tako da su se u šetnju uputili pod kišobranima ili s kabanicama i uživali i u ovom u svibanjskom jesenskom ugođaju. Mnogi od njih odlučili su posjetiti muzeje koji su otvoreni.
Promjenjivo vrijeme očekuje nas i tijekom cijeloga ovog tjedna, a tek bi ulaskom u lipanj mogli osjetiti da nam se približava ljeto i spremiti kabanice i kišobrane.