Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Danas Magunja Trail – Sukošan 2017

26.05.2017. 22:00
Danas Magunja Trail – Sukošan 2017


Danas na Trgu Ruševac u Sukošanu s početkom u 17.30 sati započinje velika fešta sporta i zabave, peta po redu Magunja Trail – Sukošan 2017. Natjecatelji će moći sudjelovati u dvije utrke: Trail dugoj 22 kilometra i kros utrci imena Đir od 8 kilometara. U sklopu utrke Đir natjecatelji mogu sudjelovati i u kategoriji par.
Riječ je o manifestaciji s puno vrhunskih sportaša i rekreativaca, nagradama za najuspješnije.
Na Trgu Ruševac prema najavama okupit će se preko 250 natjecatelja, 150 natjecatelja iz Španjolske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske te oko 100 djece do 16 godina iz Sukošana, Debeljaka i drugih mjesta.
Trail je jedan oblik trčanja ili hodanja u prirodi gdje natjecatelji prolaze označenim putevima i registriraju se na prolaznim točkama.
Dobar dio staze ide crtom obrane u Domovinskom ratu s naglaskom na brdo Križ s kojeg se pruža predivan pogled na Pašmanski kanal, Zadar i obližnje otoke, a s druge strane na zelenilo Ravnih kotara.
– Utrka prolazi i kroz nedirnutu prirodu, posljednju oazu makije Tusticu, u kojoj raste, osim ostalog i planika, biljka s prekrasnim sočnim plodom koji se po domaću zove magunja, po kome je natjecanje i dobilo ime: Magunja kros i trail, objašnjava koordinatorica Mirjana Veleslavić Nadinić.