Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Spar otvorio trgovinu na Željezničkom kolodvoru

26.05.2017. 22:00
Spar otvorio trgovinu na Željezničkom kolodvoru


Trgovački lanac Spar preuzeo je trgovački lanac Billu, ukupno 60 trgovina na razini cijele Hrvatske i tako otvorio svoju četvrtu trgovinu na 400 metara kvadratnih u Zadru na Autobusnom kolodvoru u prostorima nekadašnje Bille. Novu trgovinu svečano je otvorio Helmut Anton Fenzl, predsjednik Uprave.
Novi Spar kompletno je preuređen i to u samo četiri dana kako bi se postavio kompletan Spar asortiman artikala, dakako sa Spar cijenama koje su značajno niže od Billinih.
Zadar je inače jako posebno mjesto za ovaj trgovački lanac koji je upravo svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj, Interspar, otvorio upravo ovdje.
 Fenzl je izrazio zadovoljstvo otvaranjem četvrtog Spara i dodatnog širenja na hrvatskom tržištu.
Sukladno tome u lipnju se u neposrednoj blizini Marine u Sukošanu otvara trgovina Spar. A otvaranje novih trgovina prati i nova zapošljavanja.
Pod motom “Vi ste naša nova snaga” žele pokazati kako su im djelatnici i kupci izuzetno važni.
– Svaki put kad otvaramo novu trgovinu, zapošljavamo djelatnike. U ovoj trgovini to nismo napravili jer su ostali djelatnici koji su prije radili u Billi. Svim zaposlenicima, koji su ostali, zadržali smo njihova radnička prava, ništa nismo mijenjali, već su dobili i nove pogodnosti, primjerice uskrsnice kao što to uredno dobijaju djelatnici Spara, a dobit će i božićnicu, rekao je Fenzl, dodavši kako sada u cijeloj Hrvatskoj, nakon preuzimanja Bille, imaju ukupno pet tisuća djelatnika, čime postaju treći trgovački lanac u državi s pet milijardi kuna profita.
Billa, dodaje Fenzl, postoji od 1999. godine i ima djelatnika koji su bili jako odgovorni i vjerni tvrtki te je izrazio nadu kako će isto tako vrijedno i odgovorno svoj posao obavljati i u Sparu.
A prilikom otvaranja Spara, Fenzl je uručio poklon bon u vrijednosti većoj od 47 tisuća kuna Nacionalnom parku Paklenica, kojeg je preuzela nova ravnateljica Nataliji Andačić.
Ideja je bila donirati kunu od svakog prodanog albuma Sticker manie jednom od nacionalnih parkova jer su uostalom i teme u albumu bile zaštita prirode i nacionalnih parkova. Kroz isti projekt ranijih godina Spar je donirao sredstva za Plavi svijet na Malom Lošinju te Gorskoj službi spašavanja.
A sredstva do donacije, prema riječima ravnateljice Andačić, utrošit će se na uređenje dječjeg tematskog igrališta u sklopu Nacionalnog parka.