Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Brucker i Škrinjar prešli u HSLS

Autor: Nives Rogoznica

26.06.2008. 22:00
Brucker i Škrinjar prešli u HSLS


Imali smo troje vijećnika u Županijskoj skupštini, sada ih imamo pet, a od rujna očekujem da ćemo ih imati između sedam i devet, najavio je predsjednik ŽV HSLS-a Stanko Zrilić
Hrvatska stranka umirovljenika ostala je bez dvojice vijećnika u Županijskoj skupštini čime je postala “izvanskupštinska” stranka. Bivši predsjednik gradske i županijske HSU Leopold Brucker i njegov, također bivši, zamjenik Josip Škrinjar, jučer su javno, na konferenciji za novinare, potpisali pristupnicu u HSLS.
Brucker koji je napuštajući HSU kazao kako to čini zbog zdravstvenih razloga, kazao je kako se u međuvremenu odmorio.
– Proučio sam program HSLS. Vidio sam da mi odgovara i od danas sam punopravan član stranke u kojoj ću dati maksimalni doprinos, poručio je Brucker.
– Program HSLS-a sadrži socijalnu komponentu i sve ono što treba napraviti da se pomogne socijalno ugroženim ljudima poput nezaposlenih ili umirovljenika, kao i drugih koji nemaju dostojan život. Uvjeren sad da ćemo od danas biti jači, kazao je potpisujući pristupnicu u HSLS Josip Škrinjar.
– Imali smo troje vijećnika u Županijskoj skupštini, sada ih imamo pet, a od rujna očekujem da ćemo ih imati između sedam i devet, najavio je predsjednik ŽV HSLS-a Stanko Zrilić.
“Osvajanje” vijećničkih mandata postizborno Zrilić je nazvao “okupljanjem političkog centra”, te je dodao kako se i u ovom trenutku vode razgovori o pristupanju HSLS-u s istaknutim pojedincima i grupacijama iz različitih stranaka, dok je za Bruckera i Škrinjara kazao kako “neće biti obični članovi stranke koji će lijepiti plakate, već za njih ima mjesta u vrhu stranke i na svim listama gdje HSLS nastupa, a da oni pokrivaju teren”.
– U Hrvatskoj postoji 108 stranaka, od kojih je samo pet njih politički relevantno; s SDP-om lijevo i HDZ-om u, kako naši prijatelji iz HDZ-a više vole da se za njih kaže – desnom centru. U ostale 103 političke stranke ima sjajnih ljudi kojima treba dati šansu da politički djeluju, objasnio je Zrilić upućujući javni poziv svima koji se žele baviti politikom da se pridruže HSLS-u.
Jelenić: Osuđujem čin Bruckera i Škrinjara– S obzirom da je Leopold Brucker, ne samo otišao s dužnosti predsjednika, već i istupio iz stranke, nama je bilo jasno da tu postoji pozadina priče. Josip Škrinjar nije se javljao na naše pozive, a kad smo ga slučajno sreli rekao je da će se na naše traženje da odgovori hoće li se aktivirati u stranci, očitovati pisanim putom, ali do danas očitovanje nije stiglo. Osuđujem čin vijećnika Bruckera i Škrinjara, jer su oni prelaskom u HSLS izdali povjerenje birača koji su ih izabrali s liste Hrvatske stranke umirovljenika. Birači HSU-a koji su ih izabrali izigrani su, a riječ je o ljudima u teškoj materijalnoj situaciji koji su od svoje stranke, od Hrvatske stranke umirovljenika, očekivali da to popravi, i ja vjerujem da će ti isti birači na pravilan način na sljedećim izborima valorizirati njihov čin, komentirao je gubitak vijećnika predsjednik ŽO HSU Branislav Jelenić.