Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pakoštane: HSS u koaliciji s HDZ-om

Autor: Nives Rogoznica

26.06.2008. 22:00
Pakoštane: HSS u koaliciji s HDZ-om


HDZ i HSS dogovorili su zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na kojima će HSS podržati kandidaturu Milivoja Kurtova
Pakoštanski HDZ ide dalje s HSS-om. Dogovor vijećnika ovih dviju stranaka “potopio” je inicijativu haenesovaca za smjenom HDZ-ove vlasti koja je, s istupanjem HSP-a, nakratko bila izgubila većinu u Vijeću.
Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća došlo je do, kako se izrazio predsjednik tamošnjeg HSS-a Dragan Vukoja, “rekonstrukcije Poglavarstva”. Mjesto HDZ-ovog koalicijskog partnera, koje je napustio HSP, zauzeo je HSS iz čijih redova su birani novi zamjenik načelnika Nenad Lokin iz Pakoštana i član Poglavarstva Ante Vulin iz Draga. Dragan Vukoja do kraja mandata obnašat će dužnost zamjenika predsjednika Općinskog vijeća. Umjesto Ante Vulina i Nenada Lokina u OV ulaze Marijan Stojanov i Dinko Vulin.
Vukoja je kazao kako je koalicijski sporazum s HDZ-om potpisan još u utorak te kako je ujedno dogovoren i zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na kojima će HSS podržati ponovnu kandidaturu sadašnjeg HDZ-ovog načelnika Milivoja Kurtova, dok bi HSS trebao dati zamjenika načelnika i predsjednika Općinskog vijeća.
– Ima više Šileša u HSS-u, kratko je promjenu strane svojih dojučerašnjih koalicijskih partnera komentirao vijećnik HNS-a i županijski predsjednik ove stranke Željko Kurtov, uspoređujući promjenu strane pakoštanskih haesesovaca sa slučajem najpoznatijeg HSS-ovog prebjega u HDZ Mirka Šileša.
Naime, HNS i HSS zajedno su izišli na prošle lokalne izbore kada je koalicijsku listu predvodio upravo Kurtov.
– Dobro je što se ovo dogodilo sada, a ne nakon sljedećih izbora, da ne bismo opet prevarili građane. Ovi su ljudi 15 godina bili protiv HDZ-a, a sada su s HDZ-om u koaliciji, to sve govori. S novim Poglavarstvom nećemo ići na piće, zaključio je Kurtov.