Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Budimo kršćani, činimo dobra djela

26.06.2011. 22:00
Budimo kršćani, činimo dobra djela


Od vas tražim borce i svjedoke, a ne konformiste koji se okreću kako vjetar puše, poručio je fra Josip


Budimo otvoreni  Duhu Božjemu po primjeru  Ivana Krstitelja, naučimo da je  Bog milosrdan i da nas ne  napušta. Svaki čovjek ima priliku da ga Bog voli, kao što  pokazuje primjer ovog velikog  preteče koji je zaboravio sebe i  pokazivao Spasitelja. Tako i mi  upućujući na Isusa naći ćemo  snagu za život i smisao i ostaviti dobar trag, istaknuo je u  propovijedi fra Josip Sopta na  blagdan Rođenja svetog Ivana  Krstitelja tijekom misnog slavlja koje je predvodio u istoimenoj crkvi u Zadru na  Relji.
 Fra Josip je na početku svete  mise rekao kako je dan svetog  Ivana, dan brojnih običaja i  velikih obljetnica.
– Uz blagdan Sv. Ivana Krstitelja ove godine nas vežu toliki  događaji koji su slični početku  života ovog sveca. Vremena su  teška i izazovna i kao kršćani  tražimo odgovore na pravim  mjestima. Odgovore možemo  naći samo kod onoga koji  može pokazati put, koji je put,  istina i život, kod onoga koji  uvodi u svu istinu, naveo je  predvoditelj euharistije, koji je  protumačio naviještenu Božju  Riječ i uputio na potrebu  rađanja dobrim djelima.
– Naš poziv je da ostavimo  trag, da budemo učinkoviti, da  nešto pridonesemo surađujući  s Bogom i boreći se protiv  nemilosrdnog svijeta u kojem  nema milosrđa, u kojem vladaju malodušnost, podijeljenost, sebičnost, a to nisu plodovi vjere, kazao je propovjednik istaknuvši važnost svjedočenja kršćana za Boga poput Isusa Krista i Ivana Krstitelja.
– Od vas tražim borce i svjedoke, a ne konformiste koji se  okreću kako vjetar puše. Vi  morate svjedočiti te biti  kršćani koji donose rod i ostavljaju trag. Potrebno se žrtvovati da bi se primio neuveli  vijenac slave, zaključio je fra  Josip.
 Nakon svete mise održano  je agape u crkvenom dvorištu  uz druženje i razgovor brojnih  župljana, svećenika i hodočasnika.