Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mani dop, probaj hip hop

26.06.2011. 22:00
Mani dop, probaj hip hop


Mladi su sinoć na  Narodnom trgu prigodno obilježili Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti i to plesom.
Plesna udruga “IN FLUX”  četvrtu godinu za redom provodi u Zadru projekt “Urban  Jam 023 – hip hop, a ne dop!”  kojem je cilj podizanje svijesti  građana, osobito mladih o  opasnostima ovisnosti. Različite aktivnosti istim povodom održavat će se danas na  Narodnom trgu.
Nastup zadarskih plesnih  skupina dio je bogatog programa kojem su prethodile  plesne radionice u prostorijama Udruge “IN FLUX”.  Partneri projekta su i Udruga  apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji “Porat” iz Zadra,  Narodno Sveučilište Dubrava  Zagreb i Dom kulture  Služewsky iz Varšave, Poljska.  Plesni spektakl popularnih  plesova kojim su se građanima i turistima predstavile  plesne skupine “DragonFlyz” i  “Floorshakers” te reperi Roberto Mesir, Bruno Željeznjak, Marijan Gačić i Antonio  Zeba organiziran je u sklopu  programa Turističke zajednice grada Zadra.  Projektom se  mladima željelo pokazati kako imaju mnogo više toga na  ulici od droge.
– Svake godine obilježavamo Međunarodni dan borbe  protiv ovisnosti, a ove godine  odlučili smo se za jedan večernji program kada ima i više  posjetitelja u gradu. Ovo je  dobar način da se pokaže  mladima da postoji nešto više  osim ispraznog života s drogama, znači svoje slobodno  vrijeme mogu upotrijebiti da  se zdravo druže s vršnjacima,  istaknuo je predsjednik Udruge “Porat” Siniša Kabić.
Inicijativom Narodnog  Sveučilišta Dubrava u sklopu  projekta “Borimo se kroz  glazbu, a ne na ulici” u posljednjih desetak dana  održavane su plesne radionice koje su vodili plesači  Sonic crewa iz Varšave i  pobjednici Battle timea u Zagrebu.
– Vjerujem da projekt usmjerava mlade na jedan pravi  put i kroz hip hop, jedan  potpuno drugačiji aspekt  društva daje mladima socijalnu poduku  gdje imaju priliku izraziti sebe kroz glazbu i  na taj način maknuti se od  svih negativnih stvari koje  društvo nosi, rekao je predstavnik Narodnog sveučilišta  Dubrava Roberto Mesir.
Lucija Mikas iz Udruge “IN  FLUX” istaknula je kako su  zadovoljni odazivom mladih i  dosadašnjom dionicom projekta koju odradili, a veliko  finale čeka ih 9. i 10. srpnja u  Maraschinu i Arsenalu, gdje  će se održati plesna natjecanja u kategorijama hip hop  parovi, breakdance crew i   breakdance pojedinci, a nastupit će i hip hop izvođači.