Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Nakit Paulette” prijatelj svake žene

26.06.2011. 22:00
“Nakit Paulette” prijatelj svake žene


Kada žena stavlja na sebe ogrlicu, osjeća se lijepom, osjeća se ženom. Njene su kreacije vezovi čarolije, krhke prozračnosti i odraza svijetlosti. Vjerujem da bi svaka žena barem jedan dan u svom životu željela nositi ovaj nakit, da, rekla sam nakit, jer su ove kreacije visoka klasa bižuterije i mogu se smatrati pravim, jedinstvenim i vrijednim nakitom, rekla je Rina Villani na otvorenju izložbe


Kažu da su  dijamanti ženini najbolji prijatelji, no današnje djevojke  i žene sve češće odlučuju se  za malo jeftiniji nakit osobito ako je ručno rađen.  Kolekcija takvog ručno  rađenog nakita predstavljena je u subotu na izložbi pod  nazivom “Nakit Paulette” u  prostorijama Zajednice Talijana Zadar. Tamo je svoj  ručno rađeni nakit predstavila Paulette Villani, sestra predsjednice Zajednice  Talijana Zadar Rine Villani.
– Već smo se navikli na  umjetnost izraženu uljanim  bojama i kistom, poznata  nam je scena slikara pred  platnom ili na staklu za  slikanje, ali mislim da umjetnost može biti i nešto  sasvim drugačije. Umjetnost  od šarenih perlica: malenih  sjajnih zvjezdica koje svijetle u svijetu kreativne Paulettine mašte, njenom svijetu satkanom od perli,  njihovog isprepletanja i  neizmjerne znalačke strpljivosti u njihovoj izradi. A  kakvi su plodovi takvog rada? Iznenađujući! Kada  žena stavlja na sebe ogrlicu,  osjeća se lijepom, osjeća se  ženom. Njene su kreacije  vezovi čarolije, krhke prozračnosti i odraza svijetlosti.  Vjerujem da bi svaka žena  barem jedan dan u svom  životu željela nositi ovaj  nakit, da, rekla sam nakit,  jer su ove kreacije visoka  klasa bižuterije i mogu se  smatrati pravim, jedinstvenim i vrijednim nakitom,  rekla je Rina Villani na  otvorenju izložbe.
Paulette Villani izradom  nakita počela se baviti nakon što je zbog zdravstvenih  problema morala otići u  raniju mirovinu. Ono što je  isprva počelo kao obični  hobi pretvorilo se u strast iz  koje nastaju komadi najfinijeg nakita za sve prigode.  Peyote, herringbone, križni  bod, raw, samo su neke od  tehnika izrade nakita kojima  se Paulette služi pri izradi  ogrlica, narukvica, broševa,  prstenja i ostalih ukrasa. U  svom radu inspirirala su je  neka od najvećih imena izrade nakita od perli poput  Marcie de Coster’s, Diane  Fritzgeralds, Carol Wilcox  Wells i Laure Mc Cabe.
Da se ne radi samo o  običnoj bižuteriji svjedoče i  materijali od kojih je nakit  izrađen i koje Paulette utkiva u svoj rad. Tako se uz  perlice koristi porculanom iz  Japana, swarovski kristalima  i sličnim materijalima. Njezin nakit prepoznao je i  veliki broj posjetitelja, osobito ženskog roda, koji su  razgledavali izložbu i raspitivali se za tehnike i cijene.  Izložba je prodajna, a ostaje  otvorena do 27. srpnja u  prostorijama Zajednice Talijana Zadar na adresi Ulica  Borelli 8.