Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar je grad za tango

26.06.2011. 22:00
Zadar je grad za tango


Proteklog vikenda u Zadru plesao se vrhunski  tango. U trajanju od dva dana,  petak i subota, u zadarskom  Arsenalu održan je 2. Zadar  tango festival u organizaciji  Plesnog kluba Tango iz Zadra  u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra.
Festival, osim plesnog dijela  sastojao se i od nekoliko radionica koje su se odvijale u  petak i subotu u popodnevnim satima, dok su večernji  sati bili rezervirani za milongu.
– Milonga je mjesto gdje se  pleše tango, događaj, ali i brzi  argentinski ples. Kada se kaže  milonga za plesače tanga zna  se ili je milonga ples ili ide na  milongu, dakle ide na ples,  pojasnila je organizatorica  Đana Selimović.
Na zadarski festival tanga  stigli su sudionici iz nekoliko  hrvatskih gradova pa su tako  sa Zadranima zaplesali plesači iz Splita, Rijeke, Zagreba,  ali i nekoliko njih iz Italije i  Slovenije. Osim zbog odličnog  tanga sudionici su se svakako  odazvali i zbog jedinstvene  prilike da zaplešu s najboljima  od najboljih. Naime, u Zadru  su na festivalu tanga gostovala  i tri učiteljska para Murat i  Michelle Erdemsel (Turska),  Claudijo Forte i Barbara Carpino (Italija) te Rafael Ramireza i Lisa Hey (Argentina)  koji su trenutačno među deset  najboljih plesača tanga u svijetu. Preko dana vodili su radionice, a u večernjim satima  na parketu Arsenala pokazali  su zašto su najbolji. Ramirez i  Hey poznati su plesačima tanga i od prošle godine kada su  vodili radionice na prvom zadarskom festivalu tanga.
– Ima jako kvalitetnih plesača i cilj je da Tango festival u  Zadru postane tradicija, jer  Zadar je grad koji to može  primiti. A u prilog toj činjenici  govori i to da su baš ovaj par  Murat i Michelle Erdemsel  koji su proputovali cijeli svijet,  kada su došli u Zadar izjavili  da je ovo jedno od najljepših  mjesta gdje su ikad bili. To je  lijepo čuti i daje nam podršku  da idemo dalje s našim festivalom, rekla Selimović tako  da iduće godine svakako  možemo očekivati i treći festival tanga u našem gradu.
Za odličnu glazbu na milongi pobrinuo se DJ JeanPr  de Tango iz Italije.