Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Iskusniji i kvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu

26.06.2012. 22:00
Iskusniji i kvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu


Definitivno nam je najjača karika taj kostur momčadi koji je uglavnom nepromijenjen već nekoliko sezona – kazao je Begonja


Nogometaši Zadra započeli su svoje pripreme za nadolazeću sezonu već prije desetak dana. Bazični dio odrađuje se u Zadru dok u četvrtak ili petak se ide put Kupresa gdje će se tražiti završna glazura za velika iskušenja koja ih očekuju u ovosezonskoj Ligi 12. Trener Dalibor Zebić uglavnom može računati na sličan sastav kao prošle sezone, osim terceta Fuštar, Tokić i Jonjić koji su napustili Stanove. Zasad jedino pojačanje je donedavni kapetan Varaždina Ivan Conjar, a u tu kategoriju pojačanja može se svrstati povratak iz Žiline Antonija Mršića. Najveći napredak definitivno se očekuje od zadarske “desetke” Luke Begonje koji je prošle sezone pokazao da će biti jedan od glavnih nositelja igre Zadra u novoj sezoni.
– Zadovoljan sam što sam nastavio karijeru u Zadru, jer tu mislim da ću dobiti najbolju priliku da kroz minute provedene na terenu napredujem što više i budem što bolji. Prošle sezone mi je trener ukazivao dosta prilika i neki put sam to znao opravdati, no definitivno mogu biti bolji u svim segmentima igre. To mi je namjera u nadolazećoj sezoni, kao i da moj Zadar sačuva prvoligaški status.
Pripreme teku zasad glatko. Trenutačno ste u Zadru, a ubrzo ćete put Kupresa.
– Treniramo dva put dnevno. Ujutro smo uglavnom na Banini gdje trčimo, a popodne imamo treninge s loptom. Očekuje nas za koji dan odlazak prema Kupresu gdje ćemo odraditi taj završni dio priprema. I naravno odigrat ćemo tamo nekoliko kvalitetnih pripremnih utakmica što bi trebao biti pravi uvod u sve izazove koji nas očekuju od kraja srpnja u HNL -u.
Momčad Zadra nije se puno mijenjala ni ove sezone. Godinu ste dana iskusniji. Hoće li to biti dovoljno za ostanak u ligi na kraju sezone?
– Definitivno nam je najjača karika taj kostur momčadi koji je uglavnom nepromijenjen već nekoliko sezona. Svi se jako dobro poznajemo, isksuniji smo za prošlu sezonu koja je bila turbulentna. Jedino bi trebalo možda dovesti malo kvalitetnije i iskusnije pojačanje na poziciji stopera, jer smo tu ostali bez Fuštara i Jonjića. Možda bi tu trebao rupu zakrpati novopristigli Conjar, a još uvijek se čeka potpuni povratak Cona i Terkeša s kojima ćemo definitivno biti jači i konkurentniji u ligi gdje nema slabog kluba – zaključio je Begonja.