Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bekavac: Volonteri su uzimali godišnje odmore

Autor: Šime Ćurko

26.06.2013. 22:00
Bekavac: Volonteri su uzimali godišnje odmore


U povorci na predaju potpisa u Zagrebu bilo je i 40 osoba iz Zadarske županije


Građanska inicijativa “U ime obitelji” predala je nedavno predsjedniku Hrvatskoga sabora Josipu Leki Zahtjev za raspisivanje referenduma sa 749.316 potpisa birača kojim traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: “Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?” Povorci volontera i županijskih koordinatora Građanske inicijative pristiglih iz svih dijelova Hrvatske pridružili su se brojni građani te su tako svečano, uz pjesmu na Markovu trgu predali potpisane knjige građana RH. U povorci je bilo i 40 osoba iz Zadarske županije. Po podacima organizatora u Zadarskoj je županiji za ovu inicijativu sakupljeno ukupno 40.830 potpisa.
– Zahvaljujemo svim volonterima i koordinatorima, na nesebičnosti, dostojanstvu i zajedništvu koje su pokazali. Tih dana smo bili kao jedno, mnogi volonteri su odlazili na godišnje odmore, uzimali slobodne dane da bi se mogli u potpunosti predati volontiranju. To je dokaz da se do jučer nepoznati ljudi mogu povezati i postati kao velika obitelj i tako se ujediniti oko zajedničkog cilja, a to je za dobro naših obitelji i budućnosti naše djece i naše zemlje – rekla je Žana Bekavac, koordinatorica akcije za Zadarsku županiju i zaključila:
– Nesebičnu pomoć dali su nam brojni pojedinci, obrtnici, privatnici na čemu im zahvaljujemo kao i svim župnicima na ustupljenim prostorima za sastanke i svekolikoj podršci. Pomogle su nam i brojne udruge. Samo neke od njih su HVIDR-a Zadar koja se odmah uključila u volontiranje, zatim udruga Gavran, Udruge udovica iz Domovinskog rata, Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar… Veliku podršku imali smo i u brojnim crkvenim pokretima i stvarnostima poput Neokatekumenskog puta, zajednice Apostola Krvi Kristove, Marijine Legije, Kursilja i mnogih drugih.