Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ženina šetnja između kuhanja i slikanja

26.06.2016. 22:00
Ženina šetnja  između kuhanja i  slikanja


– U Ardeninoj Kužini danas su embrosi davnina, reljefi i plastike svega onog što bi kužina trebala imati. U njoj se kuhaju i 3D projekcije inventara, poda začinjenog ljuskom od kapule, …, rekao je Siniša Klarica
U Caffe galeriji Đina otvorena je izložba Ardene Stošić. Nakon pozdravnih riječi Darija Longina, nekoliko riječi o izložbi je kazao novinar Siniša Klarica. Kazao je kako se Ardena predstavlja svojom Kužinom, mjestom u kojem je apsolutni gospodar, ali i mjestom koje je očito, mjesto njenog umjetničkog nadahnuća.
– Do sad su iz te Kužine ispadale neke “čudne kokoši”, bježeći od pečene, pohane ili lešo sudbine, ostajući zauvijek u Ardeninim uokvirenim dekorima, krpičastim kolažima i pastelnim igrarijama na minijaturama, koje su uskladištene u velikim unutarnjim umjetničkim aglomeracijama, istaknuo je taj predstavljač.
– Danas su to embrosi davnina, reljefi i plastike svega onog što bi kužina trebala imati. U njoj se kuhaju i 3D projekcije inventara, poda začinjenog ljuskom od kapule, no prije svega platforme za razmišljanje ženine pozicije u kuhinji, koja nije osuđena na šetnju između dvije teće, nego između dviju radosti, kuhanja i slikanja. Nije to sad neki urlik za svijetom, koji je nepovratno prošao, žal za ženama u pregačama. To je prije svega potvrda najjačeg ženinog alata, samosvojnosti u nježnosti, kazao je Klarica ističući kako, kada se tome doda umjetnost i izričaj kakvog izložbom poklanja Ardena, onda to više nije čuđenje. To su pijati, žlice, kumpiri i čaše, koje osim što se jedu, piju i slikaju, pričaju o tome kako ih Ardena vidi, zaključio je Klarica.