Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Robertino Dujela umjesto Ivane Vanjak?

26.06.2017. 22:00
Robertino Dujela  umjesto Ivane  Vanjak?


Diplomirana pravnica Ivana Vanjak za pročelnicu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti imenovana je prije godinu dana iako nije bila članica vladajuće stranke
Prema izvorima bliskim gradskoj vlasti, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ivana Vanjak mogla bi biti smijenjena s te dužnosti, a na njezino mjesto trebao bi doći njezin aktualni  zamjenik Robertino Dujela.
Grad bi uskoro trebao objaviti i natječaj za novog pročelnika, nakon  čega bi 46-godišnji HDZ-ov diplomirani inženjer elektrotehnike trebao  preuzeti novu dužnost. No, procedura je ovdje jasna – da bi Grad objavio  natječaj, Vanjak se mora povući s dužnosti pročelnice, u protivnom postupak zapošljavanja novog pročelnika nije moguće provesti. U Gradu se  može čuti kako su već u tijeku pregovori s Ivanom Vanjak kako bi “oslobodila” svoje mjesto i omogućila objavu natječaja.
Njezin zamjenik, Robertino Dujela, na sadašnju je dužnost imenovan  1. lipnja prošle godine nakon što je Grad objavio natječaj na koji se javilo  čak sedmoro kandidata, a da stranka ima povjerenja u njega pokazuje i  podatak da Dujela već godinama predsjedava nadzornim odborom Vodovoda. Široj je javnosti inače poznatiji kao međunarodni nogometni  sudac, jedan od rijetkih iz Hrvatske s međunarodnim certifikatom kojega je, još kao 38-godišnjaka, UEFA pozvala da sudi Europsko nogometno  prvenstvo.
Diplomirana pravnica Ivana Vanjak za pročelnicu Upravnog odjela za  komunalne djelatnosti imenovana je prije godinu dana iako nije bila članica vladajuće stranke. Stoga je nekima tim čudnije zašto ju HDZ želi  smijeniti nakon što joj je, uz niz svojih kandidata, prošle godine iskazao  povjerenje. Vanjak je inače ovu dužnost preuzela od bivšeg pročelnika za  komunalne djelatnosti Jure Zekanovića, a iz tog ureda dolazi i aktualni  dogradonačelnik Ante Babić koji joj je bio pomoćnik. U HDZ-u su tada  očekivali kako će upravo Babić, kao stručnjak ovoga resora, preuzeti Odjel za komunalije, ali je stranka odlučila ovaj ured dati Ivani Vanjak, inače  kćeri poznatog zadarskog kirurga, pokojnog Tomislava Vanjaka.