Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mi smo jedina momčad koja šeta gradom

Autor:

26.07.2008. 22:00
Mi smo jedina momčad koja šeta gradom


Na Mornarici nas bodri uvijek više od 500 navijača i to nam je velika motivacija da dajemo sve od sebe i na kraju pobijedimo, što nam za sada i uspijeva, kažu u Kampo Kaštelu
Kampo kaštelo jedna je od najstarijih gradskih četvrti u kojoj se još i danas teško prihvaćaju oni koji ne žive tu bar deset godina. To je specifičan “kvart” rasprostranjen od Mornarice do katedrale u kojem se svi u dušu poznaju. Tako bi se mogao i okarakterizirati i Košarkaški klub Kampo kaštelo koji djeluje već četvrtu godinu igrajući ljetnu ligu. U razgovoru s trenerom Jurom Dvornikom doznali smo nešto više o klubu i ambijentu koji ga okružuje.
– Igrajući ljetnu ligu pružamo momcima iz kvarta da pokažu svoje košarkaško znanje koje se oduvijek na Mornarici moglo naći u golemim količinama. Pritom smo skupili uglavnom momke do 20 godina, tako da je ta mladost glavni pokretač cjelokupne vruće atmosfere kakva se stvori kad igramo domaće utakmice. Bez preuveličavanja, na Mornarici nas bodri uvijek više od 500 navijača, što nam je velika motivacija da dajemo sve od sebe i na kraju pobijedimo, što nam za sada i uspijeva.
S kakvim igračkim kadrom raspolažete?
– Od renomiranijih igrača treba istaknuti trojicu igrača KK Zadar, Pavlu Marčinkovića te donedavno juniore Marija Pešuta i Marijana Čakaruna, dok su ostalo momci iz kvarta koji uopće ne zaostaju za ovom trojicom, osim, naravno, što nisu u punom trenažnom procesu kao oni jer su ipak amateri.
Imate ambicija, možda prema tituli?
– Rezultat nam nije imperativ. Zvuči kao klišej, ali kad vidimo kakva je zainteresiranost za našim utakmicama, onda nam se samo vrti po glavi kako bi to bilo da dođemo do finala, pa da u Jazinama praćeni bučnom podrškom kampovaca donesemo pehar na Mornaricu. Što bi se slavilo, odzvanjao bi cijeli grad. Na kraju krajeva, mi smo jedina momčad koja “šeta gradom”.
Kako uspijevate pokriti troškove ove ne tako jeftine ljetne lige?
– Krpamo se na razne načine, ali da nam nema našeg najvećeg “fana” i duše kluba Emila Škibole, bilo bi jako teško izgurati ovo natjecanje. On nam daje i materijalnu i moralnu podršku.


KK Kampo kaštelo
Sastav: Stipe Babić, Mario Pešut, Marijan Čakarun, Ivan Čupahin, Mladen Kostić, Jakov Kamber, Toni Šonja, Pavle Marčinkovič, Ivan Dellavia, Ivan Klanac, Ante Rubeša, Josip Milat, Martin Tarčuki. Sportski direktor: Ante Strenja. Trener: Jure Dvornik.