Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Svečana sjednica bez predstavnika Županije

Autor:

26.07.2008. 22:00
Svečana sjednica bez predstavnika Županije


Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Lišane Ostrovičke, koja je održana u petak u OŠ “Ivan Goran Kovačić” u povodu Dana općine, ove godine izostali su predstavnici Zadarske županije. Od visokih gostiju sjednici su prisustvovali saborska zastupnica Nevenka Marinović i dogradonačelnik Benkovca Željko Katuša.
Tijekom sjednice načelnik Općine Željko Mijić osvrnuo se na najvažnije projekte realizirane u prethodnom razdoblju i najavio nove. Prvenstveno se to odnosi na početak gradnje istočnog pravca početkom 2009. godine, kojim će se riješiti problem vodovodizacije Općine Lišane Ostrovičke. Drugi važan projekt je izgradnja javno-poslovne građevine Braština koji je dobio potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Radi se o projektu vrijednom pet milijuna kuna koji se financira iz EIB 2 programa. Načelnik je dodao kako se investiralo u obnovu stare škole, groblje i kapelicu Sv. Jere i asfaltiranje šest kilometara nerazvrstanih cesta u Lišanima Ostrovičkim, Ostrovici i Dobropoljicima.
Do idućeg Dana općine Mijić je kao glavne ciljeve najavio izradu projekata za dvoranu Vrulje i sekundarne vodovodne mreže, zatim pripremu dokumentacije za nastavak asfaltiranja nerazvrstanih cesta i uređenje nogostupa.
Dogradonačelnik Benkovca Željko Katuša i saborska zastupnica Nevenka Marinović dotaknuli su se nedavnih sukoba između općinske vlasti i HDZ-ove oporbe.
– Od sveg srca vam želim da maknete sve nesuglasice i svu energiju usmjerite prema zajedničkom cilju, a to je boljitak ovoga kraja, rekao je Katuša.
– Imate dobre preduvjete. Na vama je da zajednički, bez obzira na političke opcije, krenete u ubrzani razvoj Lišana Ostrovičkih. One to zaista zaslužuju s obzirom na sve što su prošle kroz povijest, gdje su bile i gdje bi trebale biti, dodala je Marinović.