Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar na punk mapi Europe

Autor: Nikola Markulin

26.07.2008. 22:00
Zadar na punk mapi Europe

Foto: Nenad MARČEV



Nastupom Atheist Rap-a, novosadskog punk banda, završio je ovogodišnji Live and Loud, već renomirani zadarski punk festival. Ovogodišnji Live and Loud koji je zaživio još 1996. godine poklonicima punk glazbe iz Hrvatske ponudio je 14 bandova sa oko 60-ak glazbenika iz Italije, Bosne, Srbije i Hrvatske. Program je trajao dva dana, a bio je koncipiran tako da na koncu svake večeri nastupi najatraktiniji, odnosno “najzvučniji” band. Prvog dana (petak) to su bili Los Fastidos, poznati talijanski punk band, a drugog spomenuti Atheist Rap. Oba su banda za svoje nastupe okupirala udarne termine od jednog sat poslije ponoći do oko tri sata ujutro.
Ostali bandovi podijelili su vrijeme od 20 sati do jednog sata ujutro po principu da je svaki band za svoju svriku dobio oko četrdesetak minuta. Festival, dobro poznat svim ljubiteljima punk glazbe u Hrvatskoj, a pomalo već i onima izvan Hrvatske, Zadar je na punk mapi Europe podigao za razinu više. Osim odlične svirke ovogodišnje izdanje Live and Louda karakterizirao je velik broj posjetitelja iz čitave Hrvatske.
Prvog dana (petak) nastupili su Tehnička greška, Ofsajd, Spierdalaj, Gavrilo Princip, Grupa tvog života, Bayonets i Los Fastidios, a drugog dana, u subotu, Rewolti, Infrakt, Super s karamelom, Gužva u 16-ercu, Alergija, te 2 minuta mržnje i Atheist Rap. Koncerti su odražni u dvorištu DHM-a, a posjetitelji su predah, hranu i piće mogli pronaći u parku na bastionu Citadele.