Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Idu dalje “Naše bake i djedovi”

26.07.2010. 22:00
Idu dalje “Naše bake i djedovi”


Projekt međugeneracijske solidarnosti “Naše bake i djedovi” koji se već duže vrijeme provodio na području grada Obrovca, nastavit će se u idućem mjesecu nakon kraće stanke do koje je bilo došlo zbog nedostatka sredstava za njegovo izvođenje.
Naime, prošli tjedan je u Zagrebu potpisan ugovor između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i osam jedinica lokalne samouprave iz nekoliko županija među kojima je bio i Grad Obrovac. Ugovor o suradnji na provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti “Pomoć u kući starijim osobama” su potpisali ministar Tomislav Ivić i gradonačelnik Obrovca dr. Ante Župan te je time omogućen nastavak provedbe projekta “Naše bake i djedovi”.
Kako nam je kazao tajnik Grada Obrovca, Slobodan Jurjević, mogući broj korisnika ovog projekta je stotinu i dvadesetpet, od čega je sto s područja Grada Obrovca, a dvadeset i pet s područja općine Jasenice.
Za provedbu Projekta potrebna je ekipa koja uključuje sedam djelatnika: pet gerontodomaćica, medicinsku sestru i voditelja. Natječaj za zapošljavanje ovih djelatnika koji će biti zaposleni na određeno vrijeme je u tijeku, a financijska sredstva za njihovo zapošljavanje će, sukladno spomenutom Ugovoru, osigurati Ministarstvo. U Gradu Obrovcu očekuju da će realizacija Projekta i rad na terenu otpočeti sredinom idućeg mjeseca, a uvjeti za njegovu provedbu na području Obrovca i Jasenica, osigurani su do kraja kalendarske godine.