Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Devet najuspješnijih nastupa u Kukljici

26.07.2011. 22:00
Devet najuspješnijih nastupa u Kukljici


Priredbom “Tribute to Michael Jackson” u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu” okončana je Ljetna plesna radionica koju svakog ljeta Udruga “Tim” daruje svojim sumještanima i njihovim gostima. Na radionicu se upisalo dvadeset i tri djevojčice, a uspješno je završilo njih šesnaest koje su dobile diplomu o uspješno savladanom programu: Ema Bacalja, Bernarda Klarin, Ana Bacalja, Magdalena Lucin, Jelena Mikela, Vita Jeričević, Marija Lucin, Mihaela Lončar, Matea Režan, Marija Stipanov, Laura Lončar, Jelena Lucin, Ana Marija Matacin, Melita Dunatov, Petra Marfat i Marcela Bacalja. Radionicu su vodile Biserka Klarin i Tihana Lončar, a povremeno Marija Kolega i Tanja Stipčević. Govoreći na završnoj priredbi, v.d. ravnateljica POU Dom na žalu Tihana Lončar, između ostaloga je istaknula:
– Ples prati čovjeka od pamtivijeka, još i crteži u špiljama pokazuju čovjeka kako pleše. U svojim počecima ples je bio motorička reakcija na određene emocije, na pojačano veselje, strah, žalost, ljubav ili mržnju. Ples je govor tijela. Ples je univerzalni jezik koji ne poznaje kulturne i nacionalne granice. Ovom radionicom htjeli smo potaknuti svu djecu da se bave plesom, jer on učvršćuje snagu i jača um te samim time i obogatiti turističku ponudu našeg mjesta preko animacije djece gostiju koja ljetuju na našem otoku. Djeca su stekla nova poznanstva, povezala se s djecom iz drugih krajeva naše domovine, a ujedno i obogatila svoje plesno iskustvo u znanje, kazala je Lončar, poručivši da se o plesu ne može razgovarati jer je ples tu da ga se pleše.
Polaznice radionice potom su pokazale svoje plesno znanje uz hitove Michaela Jacksona, a devet najboljih odabrano je za nastup na prvoj večeri Zadarskog glazbenog festivala, koji počinje sutradan u Kukljici: Ana i Ema Bacalja, Jelena i Marija Lucin, Jelena Mikela, Mihaela Lončar, Bernarda Klarin, Matea Režan i Marija Stipanov.